Hirdetés

4K-s médialejátszó a Sony-tól



|

Hamarosan digitális tartalombolt is elérhető lesz a méregdrága eszközzel.

Hirdetés

Első Ultra HD televízióinak piacra dobása után a Sony szolgáltatni kíván némi indokot az egyelőre nem kimondottan megfizethető árfekvésű termékekre való beruházáshoz, így a vállalat az Egyesült Államokban elérhetővé tette a hozzájuk opcionálisan beszerezhető „4K Ultra HD Media Player” (FMP-X1) nevű médialejátszóját.


Önmagában a 2 terabájtos beépített merevlemezzel szállított, Ethernet porttal rendelkező eszköz nem olyan hatalmas durranás, csupán elég számítási teljesítmény akad benne a 4K-s videók lejátszásához. A legnagyobb problémáját talán a 700 dolláros – olyan 160 ezer forintos – ára jelenti, hiszen ennyi pénzből össze lehet rakni egy UHD-s filmek lejátszása mellett gamepaddel fotelből való játékra is használható számítógépet.


A különféle techdemó anyagok mellett 10 filmmel felszerelve a fogyasztókhoz kerülő lejátszó talán legnagyobb érdekessége, hogy a nyár végétől elérhető lesz hozzá egy online szolgáltatás, amelyből 4K-s filmeket lehet majd vásárolni és kölcsönözni. A mozgóképek végleges megvétele 30 dollárba fog kerülni, míg a 24 órás bérlés 8 dollárral veti majd vissza az ügyfeleket.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.