Hirdetés

5 milliárd dolláros plusszal kezdte az évet Zuckerberg



|

Egyik milliárdosnak sem nőtt mostanában ilyen mértékben a vagyona.

Hirdetés

2017 első két hetében Mark Zuckerberg vagyona 5 milliárd dollárral gyarapodott, amivel minden más milliárdost messze lekörözött a Forbes szerint. Ezzel még a Donald Trump választási győzelménél bekövetkezett vagyonveszteségét (7%) is kompenzálta. 

Hirdetés

Miért nőtt ennyivel Zuckerberg vagyona? A Facebook árbevételei magasabbak voltak, továbbá az elemzői jelentések igazán kedveztek a közösségi oldalnak. A részvényárfolyam az októberi rekordmagasság környékén mozog - Zuckerbergnek 410 millió részvénye van. 

A Forbes január 3. és 13. közötti adatai alapján Zuckerberg minden más milliárdost lekörözött a vagyonszerzésével, és már 53,8 milliárd dollár a becsült vagyona. 

Ezzel ő a világ ötödik leggazdagabbja - Bill Gates, Warren Buffett, Jeff Bezos és Amancio Ortega előzik meg, nekik mind 70 milliárd fölötti a vagyonuk. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.