Hirdetés

7800 fős leépítést jelentett be a Toshiba



|

Sok munkahelybe került a vállalat 1,2 milliárd dolláros könyvelési botránya.

Hirdetés

Idén júliusban mindenki alapos döbbenetére kiderült, hogy éveken keresztül könyvelési csalások folytak a Toshibánál, amelynek köszönhetően a vállalat a valósnál összesen 1,2 milliárd dollárral több bevételt jelentett a befektetőknek. A vizsgálóbizottság jelentése szerint felettébb komplikált volt a helyzet, ugyanis nem néhány ember manipulálta a számokat, hanem szinte az egész cég benne volt a csalásban, mindez pedig a vállalati kultúrából fakadt.

Hirdetés


A könyvelési csalás úgy működött, hogy a legfelsőbb szinteken teljesíthetetlen célokat tűztek ki, amelyek a végrehajtási fázis során konkrétumok formájában lementek a legalsóbb szintekre. Ezután a megfelelési kényszertől hajtja alulról felfelé mindenki nekiállt kreatívan statisztikákat kozmetikázni, hogy látszólag teljesüljenek a felsővezetés elvárásai. A bizottság szerint a botrány miatt lemondott Hisao Tanaka elnök és vezérigazgató ugyan nem adott közvetlen utasítást a csalásokra, de garantáltan volt némi sejtése arról, hogy mi folyik a cégnél.


A Toshiba most bejelentette, hogy a vállalat "revitalizálásának" céljából lesz néhány változás. A teljes céget érintő átstrukturálás keretében 7800 munkavállaló veszíti el az állását, néhány divíziójától teljesen megszabadulna a gyártó, de egyelőre kevés konkrétumot lehet tudni. A TV-s üzletágához ragaszkodik a Toshiba, de várhatóan meg fog szűnni a tévéinek Japánon kívüli forgalmazása, a világ többi részén legfeljebb a márkanevüket licencelhetik majd az érdeklődő partnerek. A vállalat tájékoztatása szerint a márciussal végződő pénzügyi évben olyan 4,5 milliárd dolláros veszteségre kell számítani.


(Forrás: The Verge)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.