Hirdetés

A „Far Cry” Budapestre települ



|

A Crytec, Far Cry játék megalkotója fejlesztőstúdiót nyit Budapesten.

Hirdetés

A döntés hátterében a Crytek fejlesztési és bővítési stratégiája áll, melynek keretében saját CryENGINE 2 technológiájukat, és játékaik műfaji sokrétűségét kívánják a hazai szakemberek segítségével bővíteni. A Crytek jelenleg a Crysis játék fejlesztésén dolgozik az Electonic Arts-szal együttműködve.

 

A budapesti helyszínválasztást Avni Yerli, a Crytek ügyvezető igazgatója a hazai szakemberek kimagasló tudása mellett, a magyar munkavállalók pozitív hozzáállásával és a kiváló budapesti munkakörülményekkel indokolta:

 

Az elmúlt két évben több szempontot és helyszínt is mérlegeltünk, és végül egy budapesti stúdió létrehozása mellett döntöttünk. Magyarországon rengeteg képzett és tapasztalt játékfejlesztő érhető el helyben. Úgy gondoljuk, a budapesti stúdió nyitása nagyszerű lehetőség spektrumunk további bővítésére és arra, hogy új műfajokban fejlesszünk, miközben tovább építjük cégünket. A magyarországi stúdió nyitása emellett segít saját CryENGINE 2 technológiánk további terjesztését is.”

 

A Crytek GmbH 2004-ben elnyerte a legjobb független európai játékstúdiónak járó díjat, és a legjobb független új stúdió díját világszerte, szintén 2004-ben. A Crytek alkotta meg a díjnyertes, igazán újgenerációs sikerjátékot, a Far Cry-t, és hamarosan megjelenik új játékuk, a Crysis. A Crytek minőségi játékokat készít PC-re és újgenerációs konzolokra, melyek alapja a CryENGINE2 nevű modern 3D játéktechnológia.

 

Az interaktív szórakoztatóipari cég központja a németországi Frankfurt am Mainban található, a mostani, új budapesti stúdió mellett Kijevben is van egy fejlesztőcsapatuk. A Crytek minőségi játékokat készít PC-re és újgenerációs konzolokra, melyek alapja a CryENGINE2 nevű modern 3D játéktechnológia.

 

A magyar szakemberek számára igazi elismerést és egyben egyedülálló lehetőséget jelent a Crytek magyarországi fejlesztőstúdiójának megnyitása, mely a hazai játékipar mérföldkövének is tekinthető” – mondta Kováts Tamás az Electronic Arts Hungary PR & Event Managere. „Örülünk annak, hogy mostantól a hazai szakembereknek is lehetőségük lesz bekapcsolódni a világ élvonalába, és olyan világszínvonalú játékok elkészítésében közreműködhetnek, mint amilyen a Crytek és az EA együttműködésében készülő Crysis.”

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.