Hirdetés

A bíróság szerint Kim Dotcom kiadható az USA-nak



|

Jelenleg mindenki az új-zélandi igazságügyi miniszter véleményére vár.

Hirdetés

Jövő január közepén lesz négy éve, hogy egy több szinten is erősen megkérdőjelezhető legalitású akció keretében az új-zélandi rendőrség végleg derékbe törte a Megaupload fájlmegosztó karrierjét. A rajtaütés mögött az Egyesült Államok nagy jogvédő szervezetei álltak, amelyek továbbra is rendíthetetlen eltökéltséggel követelik a portál alapítójának fejét.

Hirdetés


A Megaupload bevételéből playboy életmódot folytatott Kim Dotcom ellen Új-Zélandon nem sikerült érdemben fellépni, bár a jogvédők elsődleges célja már a kezdetektől fogva a férfi Egyesült Államoknak való kiadatása volt, hazai pályán szeretnének leszámolni vele. A jogvédők szempontjából azért van különös jelentősége a Megauploadnak, mert a tipikus warez webhelyektől eltérően Kim Dotcom cége anyagi kompenzációt kínált a népszerű fájlok feltöltőinek a reklámbevételéből, ezzel pedig anyagilag érdekeltté tette őket a jogvédett anyagok megosztásában.


Több hónapnyi időhúzás után tegnap részleges döntés született a kiadatás ügyében, a bíróság szerint ugyanis Kim Dotcom (három társával együtt) kiadható az Egyesült Államoknak. Ezzel még nem ért véget a meccs, ugyanis a kiadatáshoz Új-Zéland igazságügyi miniszterének aláírása is kell. Amy Adams a saját hatáskörében engedélyezheti vagy elutasíthatja a kiadatást, azonban bárhogy is dönt, a védelem vagy vád garantáltan meg fogja támadni a véleményét. Egyelőre nem tudni, hogy mikor kerülhet pont az ügy végére, de Kim Dotcom nyilvánvalóan nem fogja feladni a harcot.


(Forrás: Neowin)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.