Hirdetés

A brit mozik is betiltották a Google Glasst



|

Egyre szűkül azon helyek száma, ahol lehet okosszemüveget hordani.

Hirdetés

Sokan kis túlzással már úgy látják, hogy hamarosan csak a vécében nem lesz tilos viselni a Google okosszemüvegét. Miután a kaszinókat és az éttermi botrányokat követően az egyes amerikai mozik betiltották a Google Glasst, most a brit mozik is úgy döntöttek, megtiltják az eszköz viselését

Hirdetés

A Cinema Exhibitors' Association tájékoztatása szerint a látogatók egyáltalán nem viselhetik az okosszemüvegeket a mozitermekben, akkor sem, ha épp üres a képernyő. Ezzel még tovább mennek, mint az amerikai társaik, ahol elég a trailerek elején kikapcsolni a Glasst. 

A döntés hátterében természetesen az áll, hogy a 45 perces videofelvételi korlát ellenére a mozik rettegnek, hogy az éppen vetített filmekről illegális másolatokkal távoznak a nézők. A Google hivatalosan azt ajánlja a moziknak, hogy kezeljék a Glasst úgy, mint az okostelefonokat, és egyszerűen kérjék meg az embereket annak kikapcsolására a film előtt. 

A Google Glass egyébként a felhasználókat is egyre jobban megosztja, ugyanis míg egyesek határtalanul örülnek, hogy a fejükre köthetik az okostelefont, addig mások magamutogató "Glasshole"-nak tartják az effajta eszközök viselőjét, aki azzal henceg, hogy volt 1500 dollárja egy furcsa szemüvegre. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.