Hirdetés

A brit rendőröknek nem gond az iPhone titkosítása

|

Használat közben lopták el egy bűnöző iPhone-ját, hogy azt ne kelljen feltörni.

Hirdetés

Komoly vitát eredményezett idén, amikor az Apple nem volt hajlandó egy terrorista iPhone-ját feltörni - az FBI végül külső segítséggel és sok pénzért cserébe megoldotta a feladatot, bár plusz információhoz végül nem jutott. Úgy tűnik, hogy a brit rendőrség tanult az idei évből, és másképp jutott hozzá ahhoz, amire szüksége volt. 

Hirdetés

Ahelyett, hogy utólag keveredett volna bonyolult jogi ügybe, a brit rendőrség úgy döntött, hogy még azelőtt megszerzi egy bűnöző iPhone-ját, hogy az zárolhatná. 

A BBC szerint a rendőrök egy olyan bűnözői csoport után nyomoztak, amely lopott bankkártyákkal vásárolt drága termékeket, majd azokat készpénzért eladta (üres kártyákat is programoztak). A csoport iPhone készülékekkel kommunikált, és tudták, hogy sok bizonyítékot találnak a vezető, Gabriel Yew készülékén. Ő viszont mindig zárolta az iPhone-ját, kivéve, amikor épp telefonálásra használta. 

A brit rendőrök úgy vélték, nem kényszeríthetik arra, hogy az ujját a szenzorra helyezze - ezért végül követték a gyanúsítottat, majd amikor az telefonálni kezdett, ellopták tőle az iPhone-ját. A terv tökéletesen működött, egy rendőr feladata ezután pedig az volt, hogy folyamatosan nyomogassa a kijelzőt, nehogy zárolja magát a készülék. 

A jutalom nem maradt el, az illető üzletszerűen vezette az illegális tevékenységeiről a feljegyzéseket. A bizonyítékok alapján négy további bűnözőt is elítéltek, és további 100 másikra bukkantak. 

Komolyabban érdekel az IT? Informatikai, infokommunikációs döntéshozóknak szóló híreinket és elemzéseinket itt találod.

Hirdetés
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://pcworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.