Hirdetés

A csalók is rárepültek a Windows 10-et várókra



|

Frissítés helyett ransomware kártevőt kapnak a naiv felhasználók.

Hirdetés

A Windows 10 kiadása széles tömegek érdeklődését keltette fel, ebbe sajnos a csalók is beletartoznak. A Cisco beszámolója alapján egy csoport látszólag a Microsoft nevében kezdett e-maileket küldözgetni, miszerint a levélhez csatolt alkalmazás futtatásával elindítható az operációs rendszer ingyenes frissítésének telepítése.

Hirdetés


Természetesen erről szó sincs, a csatolt állomány valójában a CTB-Locker nevű ransomware kártevőt telepíti a számítógépre, amely titkosítja a PC-n található felhasználói állományok egy részét. A titkosítás csak akkor oldható fel, amennyiben a fertőzött számítógép tulajdonosa 96 órán belül kifizet egy összeget a csalóknak, sejthetően BitCoinban. Nem világos, hogy jelen esetben mekkora „váltságdíjat” próbálnak kizsarolni az áldozatokból.


A tanulság persze örökzöld: ne nyissunk meg ismeretlenek által e-mailben küldött állományokat, továbbá készítsünk olyan online vagy offline biztonsági másolatokat a fontos állományainkról amelyhez semmilyen módon sem tud hozzáférni egy a számítógépünkre települt kártevő


(Forrás: WinBeta | Nyitókép: BTC Keychain)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.