Hirdetés

A gamerek sokkal aktívabb sportemberek, mint hittük



|

A Mozdulj Gamer Mozgalom és a JátékosLét Kutatóközpont kutatása szerint egyáltalán nem mozgásszegény a játékosok életmódja.

Hirdetés

Gyakorlatilag mindenki úgy gondolja, hogy azok a fiatalok, akik sok időt töltenek számítógép előtt és sokat játszanak is rajta, mozgásszegény életmódot folytatnak, és hosszabb távon tönkre teszik magukat és az egészségüket. De vajon mennyi ebben az igazság? 

Hirdetés

A Mozdulj Gamer Mozgalom és a JátékosLét Kutatóközpont erre keresték a választ egy átfogó, több mint 8000 embert érintő kutatás során. Azt akarták megtudni, hogy valóban mozgásszegény életmódot folytatnak-e a játékosok. 

A felmérés meglepő eredményeket hozott. A 15 évesnél idősebb magyar lakosság mindössze 56 százaléka végez rendszeres testmozgást, eközben a gamerek közül 82 százalék. Gyakorlatilag a legaktívabb sportembereknek lehet nevezni a játékosokat, akiknek a 29 százaléka heti 4 alkalomnál is többször sportol - a lakosság egészében ez az arány 15 százalék. 

Milyen sportokat szeretnek a gamerek? A statisztikák szerint a testépítés, a kerékpározás, a futás és a csoportos labdajátékok a legnépszerűbbek. Az is kiderült, hogy aki a gép előtt csapatban játszik, az élőben is inkább így sportol. 

A szakértők szerint a gép előtt töltött időt nem az határozza meg, hogy valaki sportol-e, hanem, hogy mit lát otthon a többiektől. Ha a családtagok közül valaki rendszeresen sportol, akkor valószínűleg ezzel mást is motivál. 

Aki szeretné rávenni a gyerekét, hogy kicsit többet mozogjon, annak érdemes jó példát mutatnia, és hasonlóképp tenni, például sportprogramokra látogatni. A Mozdulj Gamer eseményeken a gyerekek együtt próbálhatnak ki új sportokat, és közben ismerkedhetnek a hasonló érdeklődésű fiatalokkal. Az aktuális eseményekről a mozduljgamer.hu weboldalon vagy a facebook.com/mozduljgamer oldalon találhatóak információk. A részvétel teljesen ingyenes - legfeljebb regisztrálni kell az adott programra.

A témával az augusztusi GameStar magazinban 4 oldalas, részletes cikkben foglalkozunk, teljes elemzéssel kiegészítve. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.