Hirdetés

A Google szervereire költözik a Spotify



|

A keresőcég jelentette be a nagyszabású migrációt.

Hirdetés

A látszólag hazánkban is felettébb népszerű Spotify az egy évtizeddel ezelőtti elindulása óta saját szerverparkon üzemel, a webszolgáltatást és dalkollekciót egyaránt saját hardverekről szolgálja ki a vállalat. Ez rendkívül költséges, azonban a zenestreamelő illetékeseinek a kezdetekkor nem is volt más lehetőségük, csak így tudták megfelelő minőségben üzemeltetni a szolgáltatást.

Hirdetés


A saját szerveres korszaknak hamarosan vége lesz, a Spotify az elkövetkező hónapokban ugyanis a Google Cloud Platformra költözik át, amely az Amazon Web Services és Microsoft Azure közvetlen riválisa. A váltás két lépcsőben fog megtörténni: első körben magát a webszolgáltatást viszik át, a második körben pedig a zeneszámokat. Lesz mit másolgatni, a Spotify bő 30 millió dalt kínál a felhasználóinak.

(A kép csak illusztráció)


Az ügy érdekessége, hogy az óriási migrációról a Spotify helyett a Google számolt be. Ez érthető annak fényében, hogy óriási presztízsértéket képvisel a kérdéses ügyfél Amazon és Microsoft elöli elhappolása, másrészt viszont megmosolyogtató a Spotify-jal közvetlenül rivális Google Play Zene miatt.


(Forrás: Wired)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.