Hirdetés

A görkorcsolyák új generációja: a RocketSkate



|

Az Acton elektromos korcsolyáival akár 19 k/h-ás sebességgel is tudunk gurulni.

Hirdetés

Mielőtt túlságosan fellelkesülnénk, tisztázzuk: ezeket a motorizált görkorcsolyákat nem tényleges rakéták hajtják. Az Acton RocketSkates projektjének, – mely a Kickstarteren debütált – kissé félrevezető neve van. Az új korcsolya a csapat előző tervének, a Spnkix-nek javított verziója. A RocketSkate a Spnkix-hez képest két kilogrammal könnyebb, kettő helyett négy elektromos motorral rendelkezik, tizenöt százalékkal kisebb, és akár 19 k/h sebességre képes felgyorsulni. De ami a legfontosabb: a RocketSkate irányításához nem kell semmilyen távvezérlő, így a hagyományos korcsolyákhoz hasonlóan szabad kézzel gurulhatunk.

Hirdetés

A RocketSkate-et bármilyen cipővel használhatjuk – csak fel kell pántolni és már indulhatunk is. Kis- és nagy lábra egyaránt kapható, és azt is eldönthetjük, melyik legyen a vezérlábunk – ez irányítja majd a másik „cipőt”. Az indításhoz és gyorsításhoz csak előre kell dőlnünk, a lelassításhoz és fékezéshez pedig a sarkunkat kell letenni. Peter Treadway, az Acton alapítója szerint kis időbe telik, amíg megszokjuk a RocketSkate használatát, de könnyű beletanulni. Mindegyiken fedélzeti processzor és lítium-ion akkumulátor van.


A szerkezetet egy gomb megnyomásával tudjuk működésbe hozni, és a motor beindulásához csak el kell kezdenünk korcsolyázni. Treadway a Hordható Technológiák Konferenciáján mutatta be a görkorcsolyákat, ahol erőfeszítés nélkül siklott körbe a teremben. Elmondta, hogy a RocketSkate-tel gyalogolni is lehet, ami nagyban megkönnyíti a korival való lépcsőzést.


A görkorcsolyákhoz tartozik egy applikáció is, mely Bluetooth-on keresztül elérhető iOS és Android operációs rendszerekre. Az alkalmazás sokféle információval ellátja a korcsolya viselőjét: milyen gyorsan megy, mekkora utat tett meg, milyen az akkumulátor töltöttségi állapota. Még az útvonalunkat is követni tudja, így össze tudjuk hasonlítani másokéval. Szórakozásként az alkalmazással vezeték nélkül is tudjuk irányítani a vezérkorcsolyát, mintha távirányítós autó lenne.


A RocketSkate 3 verzióban lesz kapható: az R-6 45 percig vagy 9 kilométerig bírja egy töltéssel, és „Rocket Red” színben pompázik. A „Titanium Chrome” színű R-8-as 70 percig vagy 12 kilométeren bírja, míg az R-10-es 90 percre és 16 kilométerre van hitelesítve, és „Deep Space Black” színű. Egy pár görkorcsolya nagyjából 90 perc alatt tölthető fel.


A RocketSkate bár csábító ajánlat, elég mélyen a zsebünkbe kell nyúlnunk majd, ha mi is szeretnénk gurulni vele. Az R-6-os $499, az R-8-as $599, az R-10-es pedig $699-ért lehet a miénk. Ha összejön a szükséges $50 000-os kezdőtőke, akár már szeptemberben piacra kerülhet az újgenerációs görkorcsolya.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.