Hirdetés

A hirdetők teszik tönkre a KickassTorrents-et?



|

Jelenleg a Chrome és Firefox is blokkolja a webhely elérését.

Hirdetés

Néhány héttel ezelőtt a svéd jogvédők bejelentették, hogy a gyakorlatban is megindult az illegális letöltéseket kínáló helyi webhelyek kivéreztetése. Az új taktika lényege, hogy megpróbálják a hirdetőket lebeszélni a problémás torrentoldalakon való reklámozástól, a működtetéshez szükséges pénzcsap elzárásával szeretnék térdre kényszeríteni a notórius webhelyeket.

Hirdetés


A taktika jelentősen életre valóbb a pereskedésnél, a hatékonyságára az elkövetkező hónapokban fog fény derülni. A jól ismert hirdetők kiszanálása természetesen nem jelenti azt, hogy eltűntek volna a torrentoldalakon boldogan hirdető cégek és személyek, azonban a jogvédők lépése egy első nem várt mellékhatással járhat: erősen csökkenhet a megmaradt hirdetők táborának megbízhatósága. Ezalatt azt kell érteni, hogy nőhet a reklámokon keresztül kártékony kódokat terjeszteni kívánók aránya, amely a webhelyek látogatottságának csökkenéséhez, vagy a hirdetéseket blokkoló látogatók számának növekedéséhez vezethet. Mindkét esetben bevételtől eshetnek el a torrentoldalak.


Ugyan a KickassTorrents nincs rajta a svéd jogvédők tiltólistáján, azonban remek példát szolgáltat erre. A portált pénteken elkezdte blokkolni Chrome és Firefox webhelyszűrője, ugyanis az elmúlt időszakban több hirdető is kártékony kódokat próbált terjeszteni a felületén keresztül. A KAT mára kitette a problémás reklámozók szűrét, nemsokára meg fog szűnni a portál böngészős blokádja.


Ettől függetlenül az ügy presztízsveszteséget jelent a KickassTorrents-nek, főleg mivel nem először fordult elő, júliusban több másik torrentoldal mellett a KAT is tiltólistára került ugyanezen okból a Google Safe Browsing szolgáltatásban. Hab a tortán, hogy több magát KickassTorrents-nek kiadó kamu webhely is feltűnt, némelyik közülük ugyancsak kártékony kódokat terjeszthet.


Talán nem is a jogvédők akciói, hanem a bizalomvesztés jelentheti a torrentoldalak Achilles-ínját?


(Forrás: TorrentFreak)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.