Hirdetés

A közeljövő legfurább robotjai



|

Összeszedtük a mostanában várható legérdekesebb robotokat.

Hirdetés

Legutóbb arról tettünk említést, hogy a következő 10-20 éven belül az egyre fejlettebb robotok miatt rengeteg olyan állás és munkahely eltűnhet, amiről korábban nem gondoltuk volna - többé nem csak a gyári betanított munkások vannak veszélyben. Természetesen a folyamat azért nem 1-2 év alatt megy végbe, de intő jelek azért vannak. Mint például ezek a fura robotok, amelyek a közeljövő legérdekesebbjei. 

Hirdetés

 

Toshiba Chihara

A Toshiba élethű robotját Aiko Chihara névre keresztelték, és könnyen lehet, hogy a jövőnk androidos dolgozójáról látunk nagyra törő bemutatókat a vállalattól. 

 

Közösségi android

 

Furo-S

A Future Robot egyik legújabb találmánya a Furo-S Smart Service Robot, ami az ügyfelek kiszolgálásában nyújthat hasznos segítséget. Furcsa módon hiába beszélünk a jövőről, a roboton Windows 7 fut. 

 

Ügyfélszolgálat

 

Furo iHome

A nagyobbik testvérével szemben ez a robot nem a kereskedelemben, hanem az otthonokban teheti magát hasznossá. Érdekes megközelítést választottak nála, gyakorlatilag robot a robotban. 

 

Otthoni mindenes

 

GrillBot

Gyakorlatilag egy durva okosporszívóról beszélünk a GrillBot kapcsán, ami nem a szobát takarítja ki a portól, hanem a grillt a ráégett szennyeződésektől. 

 

Takarítósegéd

 

EcoVacs RayBot

Takarítórobotra nagy szüksége lesz az emberiségnek, és persze nem csak szőnyeghez és grillrácshoz. Az EcoVacs RayBotja egy automatizált napelemtisztító. 

 

Takarítás nagyban

 

Lowe’s OSHBot

Az OSHBot egy olyan interaktív robot, ami a vásárlókat hivatott követni, és jól értesült eladó módjára felhívni a figyelmüket az akciókra, valamint segítséget nyújtani. 

 

A tonhalakra 20% kedvezmény jár

 

Paro

A Paro már rég létezik, azonban a mai napig érdekes szerzeménynek lehet mondani ezt a terápiás célokra használt bébifókát. 

 

Terápiás célokra

 

Yukai Bocco

A Bocco érdekessége az, hogy üzenetküldésre találták mi, méghozzá gyerekeknek és szülőknek, okostelefonok nélkül. 

 

Üzenetküldő

 

Intel Spider Dress

Ugyan itt egy 3D-nyomtatott ruháról van szó, de az robotnak mondható. Az Intel Edison platformjára építkező robotruha 20 szenzorral rendelkezik, ami a viselő közelségét és feszültségi szintjét méri, majd szükség szerint a mechanikus lábakat jobban kiereszti a személyes tér növeléséhez. 

 

Az Intel Edison platformjára épít

 

Ti milyen robotot szeretnétek otthonra?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.