Hirdetés

Egy maroknyi apróért áruba bocsátjuk az adatainkat



|

Szeretne kártékony programokat telepíteni a számítógépére, ha valaki fizetne érte? Sokan hajlandóak ez derült ki egy kutatásból.

Hirdetés

Te felraknál a saját gépedre egy teljesen ismeretlen forrásból származó kétes programot? Természetesen nem. És ha fizetnek érte?

Egy kutatás azt vizsgálta, hogy hányan hajlandóak ismeretlen alkalmazásokat feltelepíteni, igen alacsony, csupán 0,1 és 1 dollárnyi juttatás ellenében. A végeredmény nagyon meglepő; minden eddigi biztonsági prevenció ellenére a vizsgálatban résztvevők akár 43 százaléka minden zokszó nélkül hajlandó kitenni a rendszerét kártékony programoknak, ha fizetnek érte.

Hirdetés

A kísérlet abból állt, hogy megkérték az embereket, hogy telepítsék és futtassák a programot, anélkül hogy bármit is tudnának róla. Az 5 hét alatt, a futtatóknál az összeg folyamatosan nőt, 0,1 dollártól egészen 10 dollárig.

A tanulmány arra a következtetésre jutott, hogy az emberek mindaddig használják is az alkalmazásokat ameddig az ösztönzők meghaladják a kellemetlenségeket, és ezek szerint pár cent már elég ösztönzőleg hat.

Tehát még mindig nem vagyunk tisztában az adataink fontosságával, és online névjegyünk nem kapják meg a neki járó védelmet. És azt is jelenti, hogy a hackereknek elég csupán pár centet fizetni a kiszemeltjeiknek és minden gond nélkül hozzájuthatnak az adataikhoz.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.