Hirdetés

A legolcsóbb hordozható 3D-s szkenner



|

A Z Corporation kézi 3D-s szkennere a legelérhetőbb árral bír ebben a kategóriában, de még a jókora áresést követően is drágább egy középkategóriás autónál.

Hirdetés

 

A 3D-s szkennerek létezése nem újdonság, azonban egy jó, és hordozható ilyen eszköznek eddig elképesztően magas volt az ára. Ezen próbál segíteni a Z Corporation, amely most bemutatta a ZScanner 600-at. A 700-as modellhez képest ennek az ára 10 000 dollárral csökkent, a rossz hír viszont az, hogy még így is 28 900 dollárba kerül, amivel drágább egy középkategóriás autónál is. 

 

A ZScanner 600 másodpercenként 18 000 mérést végez, míg az XY pontosság 80 mikronig terjedhet, a felbontás Z irányban pedig 0,1 milliméter lehet. A vizsgált mező mélysége 30 centiméter.

 

zscanner.jpg

 

A készülék egyébként FireWire porton keresztül képes kommunikálni gépünkkel, és ugyanerről tölthetjük fel. A 0,98 kilogrammos eszköz 160 x 260 x 210 milliméter méretű, és DAE, FBX, MA, OBJ, PLY, STL, TXT, WRL, X3D, X3DZ és ZPR formátumokkal zárhatjuk a munkát.

 

A csak Windows operációs rendszeren használható ZScan Lite szoftverrel érkező térszkenner használatához egy olyan notebook ajánlott, amibe legalább Intel Core 2 Duo processzor, 2 GB RAM, valamint NVIDIA Quadro NVS 320M grafikus kártya került, Windows Vista Business vagy XP Professional OS-sel.

 

A "szembarát" lézerrel működő szkennerrel egyébként egyetlen folyamatos beolvasással digitalizálhatunk tárgyakat; és nincs szükség sem állványra, sem külső pozícionáló eszközök használatára. A 3D-s szkenner alkalmas tervezési és gyártási munkákhoz, valamint művészeti tárgyak archiválásához. A ZScanner 600-ról bővebb információ annak weboldalán található.

zscanner600_0058_low-res.jpg

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.