Hirdetés

A Netflix babérjaira tör a Youtube Red?



|

Filmek és sorozatok streamelésén gondolkodik a Google.

Hirdetés

Az Egyesült Államokban már elindult a Google videomegosztójának fizetős változata. A Youtube Red előfizetői havi 9,99 dollárért cserébe száműzhetik a hirdetéseket a portálról, plusz jövőre népszerű youtuberek által készített exkluzív tartalmakat is kapnak majd a pénzükért cserébe.

Hirdetés


A The Wall Street Journal értesülései szerint ez csak a kezdet: a Google már hónapok óta tárgyal különböző kiadókkal, ugyanis tervei szerint a Youtube Red a fentebb említett előnyökön túl idővel filmeket és sorozatokat is kínálhatna. A Google illetékeseinek szándéka teljesen érthető, az üzlet nyélbe ütésének útjában valószínűleg főként a licencdíjakkal és másolásvédelemmel kapcsolatos ellentétek állhatnak.


Egyelőre nem tudni, hogy a keresőcég kitől és mit kíván licencelni, azaz végső soron milyen szerepet tölthetne be a piacon. Annyi viszont biztosnak tűnik, hogy a lépéssel könnyedén a Netflix és Amazon riválisává válhatna, így komolyan megbolygathatná a jelenlegi erőviszonyokat.


(Forrás: Reuters | Nyitókép: Dave Dugdale)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.