Hirdetés

A régebbi Windowsokon is lehalt a SafeDisc



|

Nem csak a Windows 10 esetében lehet gond a régi játékok futtatásával.

Hirdetés

Néhány héttel ezelőtt közepes méretű meglepetésre kiderült, hogy Windows 10 alatt nem működnek a SafeDisc és SecuROM másolásvédelmi megoldással ellátott játékok. A kétezres évek közepe táján optikai korongokon megvett egyes címekről van szó. Ennek oka, hogy az agresszív DRM által használt illesztőprogramban súlyos sérülékenységek találhatóak, amelyeket a fejlesztőik várhatóan soha nem fognak kijavítani. Redmondban úgy döntöttek, hogy emiatt lelövik a meghajtót.

Hirdetés


A Microsoft most a régebbi Windowsokat használók esetében is letiltotta a SafeDisc működését, így a Windows Vista SP2 és újabb rendszereken sem futnak ezek a játékok. A Microsoft ezt természetesen egy frissítéssel oldotta meg, a KB3086255 jelű foltozás vette elejét a sérülékeny DRM-driver által okozott kockázatnak.


Szerencsére a Microsoft nem visszafordíthatatlanul ölte meg a SafeDisc meghajtóját, manuálisan el lehet indítani a letiltott háttérszolgáltatást. Ehhez csak egy adminisztrátori joggal futó Parancssora van szükség, ebben (idézőjelek nélkül) a következő utasítást kell kiadni: "sc config secdrv start=auto".


A vállalat persze nem javasolja a szolgáltatás aktiválását. További információk itt olvashatóak a különféle kikapcsolási és bekapcsolási lehetőségekről. Egyelőre nem világos, hogy a bekapcsolási trükk működik-e Windows 10 alatt.


(Forrás: Rock, Paper, Shotgun)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.