Hirdetés

A szelfitörténelem 6 különlegessége



|

Mutatunk hat igazán érdekes pillanatot a szelfik történelemkönyvéből.

Hirdetés

A szelfik egy ideje már nagyobb népszerűségnek örvendenek, mint valaha, a képmegosztók és a közösségi oldalak pedig csordulásig teltek meg velük. Ennek kapcsán most összeszedtünk hat igen érdekes pillanatot a szelfizés nagy történelemkönyvéből.

Hirdetés

 

Az első szelfi, 1839-ből

Bár a szelfizés virágkorát az internet hozta el, önmagukról portrét már sokan készítettek régen is. Az első az úttörő Robert Cornelius volt, aki a valaha készült első ismert szelfihez kötötte a nevét, még 1839-ben. Igazán maradandó alkotás lett, Cornelius tekintete és a szellemszerű minőség érdekes végeredményt hoztak.

 

Az első

 

Extrém veszélyek

Sokan igyekeznek megkülönböztetni magukat azzal, hogy valami veszélyes környezetben vagy állat előtt fotózzák le magukat. Az első díj az Angry Planet tévésorozat házigazdájának, George Kourounisnak jár, aki extrém mértékig fokozta a veszélyes szelfi fogalmát, és egy vulkán mellett csinált magáról képet.

 

Nagyban játszott

 

Marsjárós szelfi

2014 közepén a NASA is elsütött egy szelfit, méghozzá a Curiosity roverrel kapcsolatban. A marsjáró természetesen a sziklás, poros, távoli bolygón lőtt magáról képet. A fotó igazából egy mozaik, amelyen a rover karjára rögzített fényképező képei jelennek meg.

 

Szelfi a Marsról

 

Sztárok

Napjaink egyik legkedveltebb szelfije az, amelyen a 2014-es Oscar sztárjai álltak össze egy kép erejéig. Brad Pitt, Jennifer Lawrence, Lupita Nyong'o és Meryl Streep egyaránt rajta vannak azon a képen, amit Bradley Cooper lőtt. A fotó twitteres rekordot állított fel a retweetek terén, és jelenleg 3,3 milliónál is több újraosztással büszkélkedhet.

 

Twitteres rekordot ért

 

Az első űrszelfi

A netes őrületet Buzz Aldrin is megelőzte, akinek a nevéhez az első űrszelfi fűződik. A Gemini 12 űrsétájakor készült kép Aldrin állítása szerint az első ilyen jellegű az űrben - 1966-ban készült el.

 

Az első űrszelfi

 

Felhőkarcolók

Az extrém és veszélyes szelfik világában nehéz lenne megmondani, hogy egy vulkán közelében vagy egy felhőkarcoló tetején "nagyobb" dolog lefotózni magunkat. A felhőkarcolós szelfik mindenesetre már hódítanak egy ideje: sokan mókásnak tartják, hogy egy több száz méter magas épület tetejére felmászva fotózhatják magukat.

 

Több száz méter magasban

 

Ti milyen gyakran csináltok szelfiket magatokról? Mi a legveszélyesebb, amit be mernétek vállalni a témában?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.