Hirdetés

A tényleg hasznos okoseszközök



|

Mégsem kell már sokat várni a hordható okoseszközök forradalmára, de a robbanás ezúttal nem onnan érkezik, ahonnan a legtöbben várják.

Hirdetés

Az "okoseszköz" abszolút buzzwordje az elmúlt időszaknak, de hiába telt el az első említések óta viszonylag sok idő, még mindig nem tapasztaltuk meg az áttörést - a tömegek vagy félnek tőlük, vagy feleslegesnek tartják, vagy egyszerűen csak drágának. Éppen ezért van esélye annak, hogy egy egészen más oldalról tör be életünkbe az okoseszközök forradalma.

Hirdetés


Késik, mint a tökéletes okosóra

Ami működik, ami 100 éve már bevált, azon minek változtatni? Hát, mondjuk azért, mert növeli komfortérzetünket, javítja életminőségünket, egészségesebbé, jobban informálttá tesz, és mindeközben móka is használni. Az okoseszközök már jó ideje köztünk vannak, ma már pár ezer forintért kapunk akár fitnesz karkötőt, pár tízezerért okosórát, a neten pedig számtalan furcsa okoseszközt fedezhetünk fel. A tényleg sok mindenre képes, jól megépített példányok azonban nagyon drágák mind a mai napig, és ennek ellenére még mindig nem tökéletesek. Vagy a hardver suta (túl vastag, nehéz óra, rossz gombelhelyezés, rossz felbontású kijelző stb.), vagy a szoftver kezdetleges. Nem csoda, ha valaki ragaszkodik régi órájához és csak azért, hogy karján, egy miniatűr kijelzőn lássa, hogy aznap mennyit lépett, még nem hajlandó kifizetni 50-100 ezer forintot és vállalni, hogy minden nap fel kell tennie töltőre az óráját.


Nyilvánvalóan van jövője ezeknek az okoseszközöknek, de még rengeteget kell fejlődniük, hogy tényleg tömegek válasszák ezt. Sokkal nagyobb esélyük van az olcsó, végtelenül egyszerű okoseszközöknek.


Le a csicsával

A látványos, túl sok mindent akaró okoseszközök helyett a kicsi, egyszerű, szinte karbantartás nélküli okoseszközök előtt fényes közeljövő áll. A mai fejlettségi szinten is egészen olcsón gyárthatók ezek a kiegészítők, hetente, havonta elég őket feltölteni, mégis, hasznos társaink lehetnek mindennapjainkban. Számtalan ilyen, kicsi, szinte jelentéktelen okoskiegészítőt pakolhatunk lakásunkba, ruhánkra, testünkre: sikerük, hogy mindegyik olcsó és nem is akarják túlteljesíteni azt, amire kitalálták őket. Csak azt kapjuk, amire felkészítették, általában még kijelző sincsen rajtuk, de még ennél is fontosabb, hogy nem akarják leváltani megszokott és szeretett mobiltelefonunkat - ehhez egyelőre még túlságosan ragaszkodunk.


Egy ilyen, sokszor filléres okoskiegészítő a telefonunkhoz kapcsolódik és úgy képzelhető el, mint okostelefonunk egy kihelyezett szenzora, amely egyfolytában hasznos információt közöl a mobilunkon futó app számára. Innentől már csupán megfelelő szoftver és/vagy felhőszolgáltatás kérdése, hogy a sok, apró szenzor és okoseszköz adatait felhasználva milyen új, hasznos szolgáltatást kapunk telefonunkon.


Te milyen filléres, okoseszközt szeretnél leginkább?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.