Hirdetés

A titkosítás miatt nem halljuk a földönkívülieket?



|

Edward Snowden szerint ez is állhat a Fermi-paradoxon hátterében.

Hirdetés

A földönkívüliek iránt érdeklődők talán már hallottak a Fermi-paradoxonról. Az ellentmondás lényege, hogy miért nem találtunk több bizonyítékot a fejlett és intelligens földönkívüli élet létezésére, mikor a tudósok magasra becsülik az ilyen civilizációk létezésének valószínűségét. Edward Snowden, az NSA-botrányt kirobbantott informatikus szerint kézenfekvő lehet a magyarázat.

Hirdetés


A Neil deGrasse Tyson által vezetett StarTalk show Moszkvából bejelentkezett vendégeként Snowden elmondta, hogy a Fermi-paradoxon mögött akár a földönkívüliek kommunikáció során használt titkosítása is állhat. Ez nem túl meredek feltételezés, még ha a fejlett civilizáció alatt nem is feltétlenül repülő csészealjakon intergalaktikus utazásra képes életformákra gondolunk.


"A megfelelően titkosított adatkommunikációról nem feltétlenül lehet megállapítani, hogy titkosított kommunikációról van szó. Elméletben az ilyen adatfolyamot meg sem lehet különböztetni a véletlenszerű zajtól" - vélekedett Snowden (30. perctől a felvételen) a Fermi-paradoxon lehetséges magyarázatáról.


(Forrás: The Verge | Fotó: Carlos Valdes-Lora)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.