Hirdetés

A tíz legígéretesebb magyar startup



|

Pengeélen táncoló itthoni csapatok, akik a nemzetközi piac meghódítását tűzték ki célul: megnéztük, milyen ígéretes projektek futnak ma Magyarországon.

Hirdetés

Hazánkban is bőven akadnak remek ötleteket megvalósítani szándékozók, cikkünkben röviden bemutatunk 10 különösen érdekes kezdeményezést.

Hirdetés

 

Synetiq


Rengeteg fölösleges kiadástól kímélheti meg a vállalatokat a Synetiq szolgáltatása, a Mindr. Ottlik Dávid és csapata egy több kontinensen is aktív crowdsourcing (a magánszemélyeknek történő munkakiszervezés-alapú) platformot hozott létre, ahol a projektben résztvevő önkéntesek fizetést kapnak azért, hogy megnézzék egy reklámfilm, weboldal stb. különböző verzióit, miközben a magyar startup szoftvere egy EEG-headsettel figyeli a felhasználó reakcióit. Így a vállalatok gyorsan és hatékonyan szerezhetnek információt célpiacukról, ami jóval túlmutat a kérdőívek nyújtotta lehetőségeken. A neuromarketinget már évek óta alkalmazzák, de a Syntiq az egyetlen, amely ilyen széles körben képes teszteket futtatni.


Cryptalk

 

A Tresorit után egy másik magyar startup is nemzetközi elismerést vívott ki magának az internetes biztonságtechnikai berkekben. A CryptTalk applikációja végpontok közötti titkosítást nyújt felhasználóinak, legyen szó internetes telefonhívásról vagy azonnali üzenetküldésről. Amennyiben készülékünk rendelkezik Wi-Fi-eléréssel vagy mobilinternet-kapcsolattal, a szoftverrel korlátlan számú, lehallgathatatlan online hívást vagy szövegalapú csevegést kezdeményezhetünk, fix havi díj ellenében. Az Arenim Technologies szolgáltatása idén már számtalan nemzetközi és hazai díjat söpört be, illetve a releváns médiában is nagy visszhangja volt az egyedülálló szoftveres megoldásnak.


Robophone

 

Még általános iskolában találkozhattunk a Robophone-hoz hasonló kezdeményezéssel, a Comenius Logóval. Akkor egy teknőst kellett irányítani a képernyőn egyszerű parancsok segítségével; ezzel próbálták játékosabbá tenni a programozás tanulását. A Lipecz Ádám és csapata fejlesztette Robophone ezt a missziót új szintre emeli. A hattól tizennégy éves korosztálynak szánt szoftver okostelefonon fut, a teknőst pedig egy kézzel fogható, programozható, lánctalpas robot váltotta fel. A szoftver egyszerű drag and drop interfésszel érkezik, és a programozás során az alapvető utasítások mellett a robotba, illetve a telefonba épített érzékelőkből beérkező információkat is felhasználhatják a fiatal programozók.


Unibreeze


Rengeteg érdekes eseményről maradnak le a diákok, mert nem értesülnek a más intézmények szervezésében vagy saját egyetemükön megrendezett programokról. Az Unibreeze elérkezettnek látta az időt, hogy új szolgáltatásuk segítségével leváltsák a folyosók falára ragasztott, szedett-vedett posztereket. A hazai diákokból álló stáb folyamatosan tartja a kapcsolatot az egyetemi diákszervezetekkel, és a legtöbb felsőoktatási esemény már megtalálható az online felületen. Olyan kategóriák közül választhatunk, mint fun, sport, szakmai, tréning vagy utazás, de részletes szűrésre is van lehetőségünk. Az oldal friss dizájnnal, részletes leírásokkal és programajánlóval várja a kikapcsolódni és fejlődni vágyó hallgatókat.


iKnife

 

Nagy port kavart az online médiában a magyar fejlesztésű intelligens sebészkés, az iKnife. Az eszköz alapját a daganatok műtéti eltávolításánál használt hőkés adja. A vágások során a magas hőmérséklet hatására füst keletkezik, amelyet az intelligens sebészkés beszippant és egy tömegspektrométer segítségével kielemez. Ezzel lehetővé teszi az orvosoknak, hogy valós idejű képet kapjanak a szövetek állapotáról a műtét során. A 2008-ban alapított vállalkozásnál még javában zajlik a koncepcionális fejlesztés, miközben az amerikai Waters Corporation felvásárolta a céget.


Sopreso

 

A prezentációk közönségének életét teszi egyszerűbbé a Sopreso; segítségével a hallgatóság okostelefonján vagy táblagépén követheti a kivetített diákat, és kérdéseket tehet fel a platform segítségével. Az ötletes megoldás használatához az előadónak párhuzamosan kell elindítania a prezentációs szoftvert és a Sopresót, majd megosztani a program által generált rövid linket a közönséggel. A nézők a prezentáció után, otthon is visszanézhetik a diákat, illetve a beépített névjegykártya-funkciónak köszönhetően könnyedén föl tudjuk venni a kapcsolatot az előadókkal.


Brewie


Miért ne lehetne bárkinek házi sörfőzőgépe? A projektet három sörkedvelő egyetemista kezdte el, akik nem voltak megelégedve a rossz minőségű, olcsó bolti és a drága kézműves sörökkel sem. A Brewie automata sörfőző projekt célja, hogy bárki képes legyen otthonában kiváló minőségű sört készíteni, alacsony áron, különösebb erőfeszítés nélkül. Az előrendelhető készüléket bármilyen eszközről tudjuk majd vezérelni, operációs rendszertől függetlenül. A projekt ezen felül variálható receptekkel csábítja magához a sörfőzés és -fogyasztás szerelmeseit.


DailyOne

 

Vajon többet adakoznának az emberek, ha csak egy koppintásnyira lenne az adományozás lehetősége? A DailyOne applikációja a nonprofit vállalkozásokat célozza új közösségi finanszírozás platformjával. A rendszer működése egyszerű: a nonprofit cégek regisztrálnak a rendszerbe, meghirdetik a finanszírozni kívánt projekteket, a felhasználók pedig a nekik legszimpatikusabb jótékonysági akciót kiválasztva támogathatják a rendszerbe regisztrált civileket. Használata egyszerűbbé teszi az nonprofit szervezetek, illetve az adományozó felhasználók közötti kapcsolattartást.


Brandvee

 

„A szociális médián történő megosztások minden évben megduplázódnak” – mondta Mark Zuckerberg, és az eddigi adatok őt igazolták. Ám rengeteg megosztás az úgynevezett „address bar sharing” kategóriába esik, ami azt jelenti, hogy a felhasználó kimásolja a böngésző címsorából a linket, és megosztja valamilyen közösségimédia-felületen – ilyenkor pedig a hagyományos webanalitikai eszközök csődöt mondanak. Erre a problémára nyújt megoldást a magyar fejlesztésű Brandvee, amelynek segítségével a vállalatok ehhez hasonló esetekben is használható információt kaphatnak kézhez.


Antavo

 

A 2011-ben alapított Antavo segít a vállalatoknak virtuális, online versenyek, kampányok és magas látogatottságú nyereményjátékok létrehozásában. A komplex felhőalapú szoftvercsomaggal tizenhárom fajta nyereményjátékot indíthatunk, többféle beépített játékmechanikából válogathatunk, a marketingszakemberek munkáját pedig előre elkészített sablonok segítik a kívánt küllem kialakításában. Az egyszerű kezelőfelületnek és a rengeteg beépített funkciónak köszönhetően szakmai körökben favorit platformnak számít a hazai projekt.

Hasonló érdekességeket olvashatsz az aktuális PC Worldben is. Éves előfizetéssel ráadásul most 6 960 forintot is megspórolhatsz!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.