Hirdetés

Aerial 3D: lézeres 3D vetítő a CES-en



|

Valóra válik a Csillagok Háborújában látott hologram-szerű vetítés?

Hirdetés

Új 3D technológiával szembesülhettek a CES látogatók. Az Aerial 3D egyelőre prototípus, de az biztos, hogy szemüveg az nem kell hozzá.

 

A Burton cég mutatta be lézer alapú 3D vetítő megoldását, mely nem sztereoszkopikus, hanem valódi 3D alakokat képes a levegőbe festeni. A fejlesztés jelenlegi fázisában egyetlen, villámgyorsan irányítható és fókuszálható lézer rajzol a térbe plazma pontokat. Egyszerre csak egy pontot gerjeszthet a fénynyaláb, de olyan gyorsan vándorol pontról pontra, hogy több ezer képelem folyamatos látszatát is fenn tarthatja. A 20 köbcentiméteres 3D térben mintegy 50 000 pontot jeleníthet meg a rendszer. A nagyobb rendszerek – vetíthető 5 köbméteres tér is – lassúbbak, azokban csak 1000 pont tartható fenn látszólag párhuzamosan.

 

 

Több eltérő színű lézer összedolgozásával valóságszerűbb látvány érhető majd el, de jelenleg inkább kutatók, tervezőmérnökök számára lehet érdekes az Aerial 3D, hiszen egyelőre csak alakokat vázol fel a térben. Házimozi szintű alkalmazása még igen messze van, ha ugyan lehetséges, emellett a tartalom, illetve a rögzítőeszközök hiánya gátolja a valódi 3D elterjedését.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.