Hirdetés

Album Albumsa digitális fotóalbum



|

A 7 hüvelykes kijelzővel szerelt Albumsa nem egészen az, aminek elsőre látszik.

Hirdetés

A digitális képkereteket bizonyára sokan ismerik, hiszen egyre több helyen vásárolhatók meg ezek a kis eszközök. Biztosak vagyunk benne, hogy karácsonyra sokan kaptak ajándékba kisebb-nagyobb képkereteket, hiszen egy jól felszerelt modellre akár az összes fényképünket is feltölthetjük, melyeket aztán manuális továbbléptetés vagy automata diavetítés módszer alapján is nézegethetünk. Az egyszerűbb,  tényleg csak képnézegetésre alkalmas keretek mellett videó és zenelejátszásra alkalmas modellek is elérhetők, sőt némelyik beépített vezeték nélküli hálózati vezérlővel is bír. Természetesen nem a világháló elérése miatt érdekes az utóbbi funkció, hanem az otthoni hálózat segítségével közvetlenül a számítógépről küldhetjük át a képeket az éteren keresztül, a képkeret játszi könnyedséggel fogja betárazni a tengernyi megörökített élményt.

 

albumsa_1.jpg
 

 

Temérdek gyártó fogott bele a képkeretek gyártásába, eddig ismeretlen márkák is megjelentek hazánkban a pillanatnyi rajongás, láz miatt. Az Album Albumsa első ránézésre szintén egy ilyen versenyző, hiszen korábban még nem hallottunk róla, ránézésre pedig egy újabb digitális képkeretnek tűnik, csak mintha a körítés most egyedibb lenne, mint amit eddig megszoktunk. Nos, a szimatunk nem csalt, ennél az eszköznél egész más a helyzet, ugyanis nem egy digitális képkeretről van szó, hanem egy fotóalbumról. A két fogalom közötti különbség könnyedén meghatározható, előbbi azt a célt szolgálja, hogy egy fix helyen - pl. a kandalló tetejének peremén - tároljuk és tegyük közszemlére képeinket, utóbbi pedig a mobilitásnak kedvez, azaz bárhova magunkkal vihetjük, szolidan meglapul a zsebben, táskában, és bármikor elővehetjük, ha épp a családról készített képekben szeretnénk gyönyörködni.

 

albumsa_2.jpg
 

 

Épp emiatt egyáltalán nem mindegy, hogy milyen méreteket ölt egy ilyen digitális fotóalbum. Az Albumsa meglehetősen kecses eszköz, csupán 19 centiméter széles és 1,4 centiméter vastag, tömeges pedig nem haladja meg a fél kilogrammot - egészen pontosan 408 gramm. A képek megjelenítésére egy 7 hüvelykes LCD panel szolgál, melynek 800×480 képpont felbontása van. Ennél nagyobbra nincs is szükség, mert egy hordozásra ajánlott eszközről van szó. A fotók betöltése, illetve tárolása kétféle módon történhet. Az Albumsa alapfelszereltségének részét képezi a 4 gigabájtos belső memória, melyet SD-kártyával 20 gigabájt összméretig növelhetünk meg. Óriási képmennyiség kell ahhoz, hogy ekkora helyet megtöltsön valaki, de elképzelhető, hogy egyszer csak nem lesz már szabad hely, de aggodalomra ekkor sincs oka a felhasználónak. A készülék vázán ugyanis egy USB port is található, amire nyugodtan rádughatunk NAND flash-alapú külső tárhelyeket vagy akár USB-kompatibilis kamerákat is. Sőt, akár két Album fotóalbumot is összeköthetünk, csak ekkor a kábelezés miatt kicsit nehézkes lehet a két eszköz elhelyezése.

 

albumsa_3.jpg
 

 

Nem véletlen elszólás az "elhelyezés", ezt a fotóalbumot ugyanis képkeretként is használhatjuk. A gyártó roppant egyszerűen alakította ki a kitámasztót, csak hátra kell hajtani a képernyőt fedő bőr védőréteget, majd alul a jelölt részen behajtani, és azonnal stabil álló pozíciót vesz fel az Albumsa. Egyszerű, elegáns és praktikus megoldás, nagy piros pont illeti ezért a mérnököket. A hordozhatóság miatt az eszköz természetesen beépített akkumulátorral rendelkezik, mely töltési ideje körülbelül 3 órát vesz igénybe. Az üzemidő hossza erősen függ a felhasználás mértékétől, de folyamatos képnézegetés esetén sem kell 1-2 óra után töltőért nyúlni.

 

albumsa_4.jpg
 

 

Végül pedig essen szó az árról, ami miatt páran biztosan nagyot fognak nyelni. A 7 hüvelykes kijelzővel szerelt Album Albumsa bruttó végfelhasználói ára 45990 Ft, de ezért az összegért cserébe egy jó összeszerelési minőségű, tetszetős külsejű digitális albumot kapunk, melyet képkeretként is használhatunk. A nagy belső memória és annak bővíthetősége mindenképp az előnyök közé tartozik, negatívumként egyedül a szerény memóriakártya támogatást említhetjük, a Sony és a Fuji formátumait nem kezeli az Albumsa.

Az Album Albumsa 7 hüvelykes digitális fotóalbumáról több információt a gyártó, illetve a magyar forgalmazó honlapján találhatnak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.