Hirdetés

Infravörös ételanalizáló, lehetséges ez?



|

A SCiO egy apró zsebben hordható infravörös eszköz, amivel számtalan fontos adatot tudhatunk meg az ételeinkről.

Hirdetés

Mi lenne, ha a boltban, vásárlás előtt egyszerűen elemezhetnénk egy ételt, és máris megtudhatnánk, mennyi kalóriát tartalmaz vagy éppen mennyire édes egy gyümölcs? A SCiO fejlesztőinek sikerült megoldania ezt a problémát.

Hirdetés

A SCiO egy pendrive méretű molekuláris analizáló. A picinyke készülék pár másodperc alatt képes elemezni az elé tett tárgyak molekuláris összetételét, és a kapott adatokat továbbítani az okostelefonunkra. A SCIO működése azon alapszik, hogy minden molekula egyedi módon vibrál. A készülék infravörös fénnyel világítja meg a mintákat, egy optikai érzékelő pedig a visszavert fény elemzésével vizsgálja az anyagok egyedi molekuláris felépítését. Ez a technika már régóta létezik a nagy kémiai laborokban, de csak a SCiO tette a fogyasztók számára is elérhetővé.

 

A cég már létrehozott egy működőképes prototípust, de a tömeggyártáshoz anyagi forrásra volt szüksége, ezért regisztrált a Kickstarteren. Rendkívül népszerűnek bizonyult, hiszen több mint 11.000 támogatót tudott maga mellé állítani és közel 2,5 millió dollár adomány gyűlt össze a projektre.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.