Hirdetés

Aneesoft Flash Gallery Suite



|

Képekből többféle programmal készíthetünk látványos galériákat. Az Aneesoft alkalmazásával lenyűgöző végeredményt kaphatunk.

Hirdetés

A fényképet mindenki szeret nézegetni, hogy kellemes emlékeket idézzen fel. Néha képkeretbe, máskor az internetre tesszük ki a fotókat, néha pedig képernyővédőt alkotunk. Az Aneesoft fejlesztői úgy gondolták, hogy mindezt olyan látványelemekkel dobják fel, mely igazán lenyűgözhet minden nézőt. Ehhez a Flash technológiát hívjuk segítségül, és ha már ilyen típusú fájlt készíthetünk, akkor miért ne publikálhatnánk a webre? A többféle elrendezésnek köszönhetően akár internetes képlapozókat is létrehozhatunk, mellyel szebbé tehetjük  oldalainkat. A csomag két alkalmazást is tartalmaz; eldönthetjük, hogy hagyományos vagy 3D-s galériákat készítünk.

 

Egyszerű, de látványos galériák klasszikus kivitelben


Flash Gallery Classic

 

A hagyományos képlapozókat a Classic alkalmazás rejti. A fotókat egyszerűen adhatjuk hozzá a listához, valamint egy egyszerű képszerkesztő segítségével minimálisan módosíthatjuk is. Ez utóbbi pár általános szűrőt is támogat, valamint szöveget is írhatunk a képre, vághatunk és forgathatunk. Még mindig az első lépésnél maradva adhatunk minden képhez egyedi hivatkozást, mely főleg akkor jön jól, ha minden fotó más és más weblapra mutat.


A címkézésen túllépve valószínűleg a varázsló második lapja fog lenyűgözni mindenkit, ugyanis többféle csoportban nagyon sok téma közül csemegézhetünk. Igazán fantáziadús elrendezések várnak ránk, valamint speciális alkalmakra is találunk pár jópofa megoldást. Mindezt megbolondíthatjuk csipetnyi zenével, ahová az ismertebb zenei formátumok közül válogathatunk. Szerencsére egy ismétlődő zeneszám helyett saját lejátszási listát készíthetünk, amit rendezhetünk és a zenék közti szünetet is csökkenthetjük egy kis átvezetéssel.

 

Bár nehezebben kezelhető, de mégis hasznos a 3D-s verzió

 

A beállítások nem sok funkciót kínálnak: háttérszín és háttérkép választható, illetve pár lejátszási lehetőséget kapcsolhatunk be. Ezeket attól függően állítsuk be, hogy milyen formátumot adunk meg majd a varázsló végén. Exportálásnál ötféle típusból válogathatunk; HTML, az önállóan indítható EXE, a beágyazható SWF, a levélcsatolmány, vagy akár képernyőkímélőként is elkészíthetjük az összeállítást. Ez utóbbi esetben javasolt a folyamatos lejátszás bekapcsolása, hiszen állandóan működnie kell.

3D Flash Gallery


A csomag másik alkalmazása izgalmasabb megoldásokkal kecsegtet. A varázsló első és utolsó lépés szinte ugyanaz, mint az előbb tárgyalt programé, viszont a második ablakban már újabb érdekességekkel találkozunk. Amire mindenképp figyelnünk kell az az, hogy minden alakzat optimalizálva van egy megadott képmennyiséghez. Ha ennél kevesebbet vettünk fel az első lépésben, akkor előfordulhatnak ismétlődések is. 10 képes összeállítástól egészen 84 képig válogathatunk a kategóriák és elrendezések közül. Sajnos a maximális darabszám nem csökkenthető vagy növelhető, ezért ajánlott olyan sablont választani, amely közelít a felvett mennyiséghez.

 

A képeket szűrőkkel is megbolondíthatjuk

 

A beállítások közt láthatjuk, hogy több lehetőségünk is akad, például a galéria görgetésére vonatkozóan. Ez az opció azért lényeges, mert térben elég nehéz egy képre rátalálni, legalábbis kis rutin nem árt. Az összes többi funkció és ablak megegyezik a Classic verzió felépítésével, nem érhet meglepetés. E program hátránya, hogy bannerként már nehezebb egy galériát elkészíteni, mert a vezérlőgombok nem tilthatók le. Ettől függetlenül mégis egy nagyon látványos és könnyen kezelhető végeredményt készíthetünk a segítségével.

 

Adatok:


- Klasszikus és 3D galéria
- Flash, EXE, képernyővédő állományok készítése
- Egyszerű képszerkesztő
- Háttérzene és webcímek hozzáadása
- Forgalmazó: Aneesoft Software
- Ár: kb. 16 000 Ft (79,9 dollár)
- Web: hopp.pcworld.hu/7716

Előny:  könnyű kezelni, látványos végeredmény
Hátrány: kevés beállítás, bannernek nem javasolt
Teljesítmény: 4
Szolgáltatás: 4
Ár/érték: 4

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.