Hirdetés

Átáll a HTTPS használatára a Netflix



|

Eddig titkosítatlan kapcsolaton utaztak a szolgáltatás által streamelt videók.

Hirdetés

A Netflix hétfőn bejelentette, hogy a tervek szerint a szolgáltatás 2016 végéig teljes mértékben átáll a titkosított adatkapcsolat használatára. A videostreamelő eddig csak a felhasználói információkat utaztatta HTTPS-en keresztül, az előfizetők által nézett mozgóképek titkosítatlan kapcsolaton keresztül jutottak el az eszközeikre.


Hirdetés


A Netflix beszámolója alapján a titkosítás az előfizetők magánszférájának védelme érdekében kerül bevezetésre. A HTTPS lehetetlenné teheti a hálózaton hallgatózó támadók számára az ügyfelek által nézett tartalmak beazonosítását, azaz nehezebben lehet kémkedni a felhasználók után. A Netflix azért halogatta eddig a HTTPS univerzális használatát, mert a videofolyamok titkosítása jelentős terhelést ró az infrastruktúrára.



Érdekességként megemlítendő, hogy nemrégiben súlyos működési rendellenességet fedeztek fel a Netflix videók másolásvédelmére is használt Google Widevine CDM-ben (Content Decryption Module), amelyet kihasználva akár a hálózaton közbeékelődött támadók is képesek lehetnek lementeni a felhasználók által streamelt videókat. Kíváncsiak lennénk, hogy a június végén nagy sajtóvisszhangot kapott sebezhetőség vajon hozzájárult-e a HTTPS bevezetéséhez.


(Forrás: Tom's Hardware, Netflix | Nyitókép: Taro)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.