Hirdetés

Átlátszó 3D kezelőfelületet fejleszt a Microsoft



|

Jön a Különvélemény kezelőfelülete? Videó már van róla.

Hirdetés

Nem tétlenkedik a Microsoft alkalmazott tudományokkal foglalkozó kutatócsoportja. Egyik legújabb projektjük a kezelőfelületek szó szerint új – harmadik – dimenzióba emelését célozza egy átlátszó OLED képernyő és a Kinect adta lehetőségek ötvözésével. Míg a Surface az érintésre apellál, addig az új rendszer követi a mozdulatokat.

 

 

A Különvélemény című filmben speciális kesztyű érzékelte a mozdulatokat a grafikus kezelőfelület maga pedig egy hatalmas átlátszó ernyőre vetült. A Microsoft laborjában egyik oldalról tovább jutottak, ugyanis nincs szükség kesztyűre, viszont holografikus hatású vetítés sincsen. Az áttetsző OLED képernyőre vetítik az axonometrikusan ábrázolt (jelenleg nem sztereoszkopikus) kezelőfelületet, emögött helyezték el a billentyűzetet. A képernyő mögé nyúlva egér gyanánt saját kezünket használhatjuk, a kísérleti interfészen egyféle virtuális fiók- és kartoték rendszerben válogathatunk a fájlok és alkalmazások között.

 

 

 

Az OLED tehát egyfajta ablakként funkcionál, mögöttes virtuális térrel, melyben a Kinect rendszer egy speciális változata érzékeli a mozdulatokat. A fenti videón megtekinthető munkaváltozat ugyan eléggé behatárolt, de már ez alapján is könnyebb elképzelni, hogy elég tág teret illetve mélységet adhat a kezelőfelületnek – amennyiben egy hosszú időn át is szemfáradás vagy károsodás nélkül használható 3D megjelenítő rendszerrel ötvözik majd. Annyi biztos, hogy a boltokban még pár évig nem találkozhatunk vele.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.