Hirdetés

Aukción a világ legelső Superman-képregénye



|

AZ eBayre felkerült példány akár rekord áron is elkelhet.

Hirdetés

Mikor 1938 júniusában az újságosstandok polcaira került a Jerry Siegel és Joe Shuster alkotása Action Comics No. 1 címmel, még valószínűleg a szerzőpáros sem sejtette, hogy 76 esztendő multán valaki akár 3 millió dollárt is hajlandó lesz kifizetni az Acélember legelső történetét bemutató füzetért.

Hirdetés

Pedig az aukció szervezői hasonló méretű végösszegre számítanak az augusztus 24-én leütésre kerülő képregény esetében, mely vélhetően a legjobb állapotban fennmaradt példánya a rajongók Szent Gráljaként is számon tartott újságnak. Az eladásra szánt könyv ugyanis 9.0-ás értékelést kapott az antik képregények "minőségellenőreként" ismert Certified Guaranty Company-tól, melynek leírása szerint a licitre bocsátott termék minősége olyan, mintha frissen vásároltuk volna az újságárusnál.

Az Action Comics első részének egy másik ismert példányát 2011-ben vásárolta meg Nicolas Cage méghozzá 2,161,000 dolláros áron. Az a kissé sárgás oldalakkal büszkélkedő, ám kifogástalan állapotú füzet szintén 9.0-ás értékelést kapott a CGC-től, ám a most kalapács alá került példány fehér lapjai még feljebb tornázhatják Superman debütálásának értékét.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.