Hirdetés

Az amerikaiak 95 százaléka oszt meg jelszavakat



|

59 százalékuk ráadásul több webhelyen is használja azokat.

Hirdetés

Mára szinte elkerülhetetlenné vált a jelszavak megosztása, azonban a LastPass bő ezer fős mintán alapuló kutatása alapján a biztonsági helyzet a vártnál is rosszabbnak tűnik. A lentebb teljes egészében megtekinthető infógrafika szerint az Egyesült Államok polgárainak 95 százaléka oszt meg másokkal jelszavakat, ráadásul 59 százalékuk több szolgáltatásban is használja a megosztott jelszavakat.

Hirdetés


A felmérés alapján elsősorban a házastársukkal és szerelmük alanyával (76%), a gyerekeikkel (26%), a munkatársaikkal (22%), továbbá a barátaikkal (16%) jellemző a jelszavaik megosztása. A legtöbbször megosztott jelszó nem meglepő módon a Wi-Fi hálózaté (58%), ezt népszerűségben a streamelő szolgáltatások (48%), a pénzügyi szolgáltatások (43%), az  e-mail és kommunikációs szolgáltatások (39%), továbbá a közösségi médiás fiókok (28%) követik.


További érdekes információ, hogy a megkérdezettek 27 százaléka szerint a jelszavak megosztása nem jelent biztonsági kockázatot; 70 százalékuk szerint azért nem, mert megbízható személyeknek adják oda a jelszavakat. A barátaikkal messze a 18-29 éves korosztály hajlandó a leginkább megosztani a jelszavakat (40%), bár ennek a bizalom mellett technikai okai is lehetnek.


(Forrás: Geek.com | Nyitókép: Thomas Angermann)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.