Hirdetés

Az Apple, a Facebook és a Google a legzöldebb



|

A Greenpeace szerint az elmúlt évben is az Apple vigyázott a legjobban a környezetünkre.

Hirdetés

A Greenpeace kiadta az éves Click Clean jelentését 2016-ra vonatkozóan. Ebből kiderült, hogy az elmúlt évben ismét az Apple tette a legtöbbet a környezetünkért - a Greenpeace Clean Energy Indexén 83 százalékot ért el a vállalat. 

Hirdetés

A Facebook és a Google is igazán zöldnek számít a 67 és az 56 százalékos eredményével. Mindhárom cég célja az, hogy teljes mértékben megújuló energiát használjon, és mindhárom vállalat aktívan tesz ennek érdekében. 

Az Apple új kettes kampuszát például 65 000 négyzetméternyi napelem látja majd el energiával. A Google eközben az adatközpontjait és az irodáit akarja az idei évvel kezdődően megújuló energiával fenntartani. 

Természetesen nem minden cég remekelt a környezetvédelem terén. A Baidu, az Alibaba és a Tencent sem csalt mosolyt a Greenpeace embereinek az arcára, de az Amazonnak, a Microsoftnak és az Oracle-nek is lenne hová fejlődnie - ezek a cégek 17, 32 és 8 százalékot értek el a Clean Energy Indexen. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.