Hirdetés

Az Avast tulajdonába kerül az AVG



|

A vállalat 1,3 milliárd dollár fizet a riválisért.

Hirdetés

Ugyan az idei év legmeghökkentőbb akvizíciója valószínűleg a Microsoft-LinkedIn üzlet marad, de erre sem számítottunk: az Avast bejelentette, hogy szőröstül-bőröstül fel kívánja vásárolni a rivális AVG-t. A vállalatok Magyarországon elsősorban az ingyenes antivírusaikról ismertek, a freeware vírusirtókat használók tipikusan a két vállalat termékeinek valamelyikét telepítik.


Hirdetés


A tervek szerint a tőzsdén nem jegyzett Avast 1,3 milliárd dollárt fizet majd a tőzsdén jegyzett AVG-ért, azaz részvényenként 25 dollárért viszi a céget. Az akvizíció bejelentésére 6 dollárral 24,6 dollárra emelkedett az AVG részvényárfolyama. Az üzletet még jóvá kell hagynia az Avast igazgatótanácsának és az AVG részvényeseinek, ám ez várhatóan csak formalitás lesz.



Egyelőre nem világos, hogy az Avast mit kíván kezdeni az AVG technológiájával és termékeivel, de nem számítunk arra, hogy a felvásárlás lebonyolítása után az egyik napról a másikra nagy változások állnának be a vállalatok működésében, idő kell a tervek kidolgozásához és végrehajtásához. Végül érdekességként megemlítenénk, hogy mindkét vállalat cseh.


(Forrás: Ghacks, Avast)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.