Hirdetés

Az FBI azt ajánlja, ragaszd le a webkamerád



|

A szervezet igazgatója szerint ezt a lépést mindenkinek meg kell tennie saját biztonsága érdekében.

Hirdetés

A Center for Strategic and International Studies (CSIS) legutóbbi konferenciáján sokakat meglepett az FBI igazgatójának felszólalása. James Comey azt ajánlotta, hogy biztonsági okokból mindenkinek érdemes leragasztania laptopjának webkameráját. Mint elmondta, bármelyik kormányzati épületbe belépve az a látvány fogadja az embert, hogy a kijelzők tetején található képrögzítő eszközök le van takarva.

Hirdetés

Természetesen akadtak, akik ironikusnak találták, hogy az FBI vezetője, aki nemrég minden rendelkezésére álló eszközt bevetett egy bűnügyben kulcsfontosságú bizonyítéknak számító iPhone feltörésért, hirtelen ennyire elkezdett aggódni mások privát szférájáért. Comey azonban azzal érvelt, hogy az emberek nem hagyják nyitva az autójukat, bezárják északára a bejárati ajtót, és a webkamera eltakarása is az ehhez hasonló ésszerű biztonsági intézkedések közé tartozik.

A Szövetségi Nyomozó Iroda igazgatója egyébként nem az egyetlen ismert ember, aki ehhez a trükkhöz folyamodott. Júniusban internetezők szúrták ki, hogy Mark Zuckerberg ragasztószalaggal takarta el MacBookjának webkameráját és audioportját.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.