Hirdetés

Az okospohár tudja, mit iszol



|

A Vessyl folyamatosan monitorozza a mindennapi folyadék, illetve táplálékbevitelünket, és azt is megmondja, mi van a poharunkban.

Hirdetés

Justin Lee már hét évvel ezelőtt, a Queen's University orvosbiológiai számítástechnikával foglalkozó karának hallgatójaként tudta, mindenképpen szeretné kifejleszteni a saját „dolgok internete” eszközét. A fiatal kutató nem akart újabb „okos” lámpát, kenyérpirítót vagy villanykapcsolót építeni. „Az emberiség történetének leghétköznapibb tárgyaiba szerettem volna komputert tenni” – jelentette ki a The Verge-nek nyilatkozva. Végül a poharat választotta.

Hirdetés

Lee Yves Béhar-ral, a Jawbone tervezőjével és az OLPC közösen álmodta meg a Vessyl névre keresztelt csodapoharat, amely képes felismerni, milyen italt töltünk bele, pontosan azonosítja és megjeleníti a bennük található tápanyagokat, és egy speciális okostelefon-alkalmazás segítségével a folyadékfogyasztási szokásainkat is kielemzi.

„Vágjunk a közepébe: alig egy órám volt arra, hogy kipróbáljam a Vessyl prototípusát, de így is legalább egy tucat különféle italt töltöttem bele – és sikeresen azonosította valamennyit – írta Ellis Hamburger, a The Verge kütyüfelelőse. – Alig tíz másodperc alatt az eszköz, amely momentán jobban hasonlít egy termoszhoz, mint egy kész termékhez, felismerte a Crush narancsitalt, a Vitamin Water XXX-et, a Tropicana narancsdzsúszt, a Gatorade Cool Blue-t, a sima csapvizet és még néhány italt, név szerint. Igen, ez az ibrik tényleg tudja, mi a különbség a Gatorade Cool Blue and Glacier Freeze között.”

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.