Hirdetés

Az operációs rendszer szintjén kellene blokkolni a warezolást?



|

A Microsoft egyik licencszerződéséből jött az ötlet.

Hirdetés

A Black Market Watch és a Global Initiative Against Transnational Organized Crime szervezetek jóvoltából elérhetővé vált egy svéd nyelvű tanulmány, amely áttekinti a svédországi kalózkodás helyzetét és hatásait, továbbá ajánlások tesz a warezolás által okozott anyagi károk csökkentésére. A tanulmány elsősorban a netszolgáltatókból kíván amolyan internetes rendőrséget faragni, azonban akad benne egy meredek ötlet is.


Hirdetés


"A kalózkodás csökkentésére potenciálisan képes további piaci szereplők a számítógépeket és mobilokat irányító operációs rendszereket készítő vállalatok, ilyen például az Apple, a Google, és a Microsoft. A cégeket arra kell sarkallni vagy kötelezni, hogy tiltsák le a jogsértő anyagok letölthetőségét az operációs rendszereikben" - olvasható a dokumentumban.



A szerzők szerint Svédország egyedül nem lesz képes eredményeket elérni ezen a téren, mindenképp befolyásos nemzetközi szövetségesekre van szüksége, ha efféle funkciót kíván implementáltatni a népszerű operációs rendszerekbe. A blokkolás lehetséges technikai részleteire inkább nem tért ki a tanulmány, amely a feladat lehetetlenségét figyelembe véve érthető.


Végül érdekes, hogy az ötlet bevallottan a Microsoft egyik licencszerződéséből jött, amely elméletileg lehetővé teszi a vállalat számára, hogy letiltsa a warezolt játékok futtatását a Windows 10 rendszerű eszközökön. Nincs tudomásunk olyan esetről, amelyben a Microsoft bármilyen formában élt volna ezzel a lehetőséggel.


(Forrás: TorrentFreak | Nyitókép: bizmac)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.