Hirdetés

Az Utolsó Vacsora 16 milliárd pixelben



|

Bedigitalizálták Leonardo Da Vinci híres festményét.

Hirdetés

16 milliárd pixel felbontásban digitalizálták a Da Vinci kódból is elhíresült festményt, amelyet meg is tekinthetünk az interneten.

 

 

utolso2.jpg
Krisztus teste és vére - digitálisan

 

 

Leonardo Da Vinci freskója a Santa Maria delle Grazie templomban született 1494 és 1498 között, évente körülbelül 350 000 látogatója van. Természetesen sokkal többen szeretnék megnézni a képet, ám a mű védelmének érdekében egyszerre csak 25 látogató tekintheti meg azt. Logikus volt tehát, hogy nagyfelbontásban is elérhetővé tegyék.

 

 

utolso1.jpg
A 16 milliárd pixel begyűjtése

 

 

Így egyrészt sokkal többen nézhetik meg a mesterművet, másrészt olyan részleteket is láthatnak az érdeklődők, ami élőben esetleg elkerülné figyelmüket. Nem utolsó szempont az sem, hogy így várhatólag az örökkévalóságnak is sikerül megőrizni a képet.

 

A digitalizált változatot a Haltadefinizione oldalán tekinthetik meg. Érdemes!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.