Hirdetés

Banánérintésre is jöhet a Wi-Fi jelszó



|

Kicsit túl lett komplikálva a kódokat kiadó automata, de azért ötletes.

Hirdetés

Az otthoni vagy munkahelyi Wi-Fi-re időnként vendégek is csatlakozni kívánnak, őket általában a WPS funkció használatával a legegyszerűbb felcsatlakoztatni a hálózatra. Természetesen a Wi-Fi Protected Setup potenciális biztonsági rést jelenthet a hálózati infrastruktúrában, így a többé-kevésbé joggal paranoiás rendszergazdáktól továbbra sem áll távol a véletlenszerűen generált jelszavak cetliken való kiposztolása.

Hirdetés


A hálózati mérnökként dolgozó Stefan Milo különleges módon oldotta meg a munkahelyi Wi-Fi jelszavak osztogatását. A rendszerében minden egyes látogató egyéni jelszót kap, a jelszó kéréséhez a netezni kívánóknak meg kell érinteniük egy banánt, mire a banán melletti kijelzőn megjelenik a személyes kódjuk.

View post on imgur.com


Milo rendszere elsőre izgalmasabbnak tűnik a valóságnál, ugyanis a banán csak egy szimpla nyomógomb szerepét tölti be, a belőle érkező információknak nincs közük a jelszavak elkészítéséhez használt véletlenszám-generátor seedjéhez. Ez biztonságtechnikai szempontból valószínűleg jobb megoldás, de egy kicsit talán levon a megoldás művészeti értékéből.


A működési elv egyszerűnek mondható: a banán megérintéskor csökken a gyümölcsben az elektromos ellenállás, ezt a banánhoz kötött Makey Makey érzékeli és gombnyomásként továbbítja a Raspberry Pi-nak, mire az kiír a kijelzőre egy 8 órán keresztül érvényes Wi-Fi jelszót.


(Forrás: Geek.com, Reddit)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.