Hirdetés

Banki adatokat loptak az Acer USA webáruházából



|

Még a bankkártyák háromjegyű biztonsági kódját is vitte a hacker.

Hirdetés

Lassan olyan érzésünk van, hogy minden hétre jut egy óriási online adatlopás. A legújabb áldozat az Acer egyesült államokbeli webáruháza: a vállalat tájékoztatása szerint potenciális az összes olyan felhasználó banki adatait ellopták, akik 2015. április 28. és 2016. május 12. között vásároltak az online boltban.


Hirdetés


Az adatlopás olyan 34.500 vásárlót érint, az egyesült államokbeli vevőkön túl a kanadai és Puerto Ricó-i ügyfelek érintettek. A gyártó tájékoztatása alapján a neveik, lakcímeik és telefonszámaik mellett a fizetésre használt bankkártyájuk száma, lejárati ideje, háromjegyű biztonsági kódja került rossz kezekbe. Ezen információk ismeretében a támadó minden további nélkül képes lehet pénzt leemelni a bankszámláikról.



Az Acer természetesen értesítette a hatóságokat és az érintett ügyfeleket az adatszivárgás tényéről, együttműködik a nyomozó szervekkel a hacker(ek) kézre kerítése érdekében. Az érintett ügyfeleknek azt ajánlja a vállalat, hogy maradjanak éberek, figyeljék a bankszámlájukat.


(Forrás: The Verge, ZDNet, Neowin)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.