Hirdetés

Bankkártyát is elfogad egy detroiti hajléktalan



|

Nincs apród? A VISA, MasterCard vagy American Express is megteszi!

Hirdetés

Nem mindenki számára pozitívum a készpénz háttérbe szorulása, a részben mások jóindulatából túlélő hajléktalanoknak semmiképp sem előnyös a bankkártyás és mobilos fizetés terjedése. A CBS Detroit beszámolója alapján az I-75 államközi autópálya egyik felüljárója közelében élő Abe Hagenston számára szerencsére már nem jelent problémát az apró kikopása, ugyanis egy ideje VISA, MasterCard és American Express kártyákat is elfogad.

Hirdetés


A 7 éve hajléktalanná vált férfi a Square nevű cég biztonságos fizetési platformját használja: regisztrált a szolgáltatásba, beszerezte a cég mobilokhoz kifejlesztett kártyaolvasó hardverét, és voilà. Az okostelefonos periféria 10 dollárba került, a kártyás fizetéskor a kapott összeg 2,75 százalékát vonja le tranzakciós díjként a Square.


A CBS-nek adott interjújában Hagenston kihangsúlyozta, hogy mindenképp szeretne munkát találni, azonban hajléktalanként rendkívül rosszak az elhelyezkedési esélyei. Egyelőre azzal ment a legtöbbre, hogy belépett a digitális korba, így adományokat és apró-cseprő munkákért járó fizetséget is képes kártyával fogadni.


A koncepció nem egyedi, a svéd hajléktalanok által közvetlenül árusított Situation Sthlm újság már jó ideje megvásárolható bankkártyával is.


(Forrás: Mashable)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.