Hirdetés

Befejeződik a képmagnók gyártása



|

Július végétől talán nem készülnek többé VCR-ek.

Hirdetés

A Nikkei beszámolója alapján július végén befejeződik a képmagnók gyártása. A rendelkezésre álló információk alapján a világon egyedüliként már csak a japán Funai Electric készít VCR (Videocassette Recorder) egységeket, azonban a gyenge eladások, továbbá az egyre nehezebbé váló alkatrészbeszerzés következtében most ennél a cégnél is vége a dalnak.


Hirdetés


A Funnai 1983-ban kezdte a képmagnók gyártását, miután a saját fejlesztésű CVC formátuma nem tudta felvenni a harcot a VHS-sel és a Betamaxszal. A képmagnók népszerűségének csúcsán a Funai évente 15 millió darab VCR-t értékesített, azonban tavaly már csak 750 ezer darabot sikerült eladnia. Ez nem rossz ahhoz képest, hogy formátumot már bő egy évtizede széles körben leváltotta a DVD, pár éven belül pedig a DVD is könnyen veszélyeztetett állatfajjá válhat.



A videomagnókban használt VHS kazetták gyártása ezzel nem fejeződik be, így egyelőre nincs mitől tartaniuk a retró technológia rajongóinak.


(Forrás: Ars Technica)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.