Hirdetés

Befejeződött a hazai C++ Grand Prix



|

Mesterséges intelligencia megalkotásával nyerték meg az NNG másfél millió forintos fődíját.

Hirdetés

Szoros verseny alakult ki az idei NNG C++ Grand Prix döntőjében, hiszen két diák és két tapasztalt szakemberekből álló csapat került be a legjobbak közé. Az idei fináléban saját stratégiát alkotó szoftver megírásával szerezhették meg az értékes nyereményeket. A versenyre mintegy 100 csapat nevezett, a győzteseknek járó, fejenként félmillió forintos fődíjat végül egy szenior csapat nyerte.


Hirdetés


November 25-én, pénteken zárult az iGO Navigáció hazai székhelyű fejlesztőjének ötödik alkalommal megrendezett programozó versenye. A korábbi évekhez hasonlóan idén is kiemelt érdeklődés fogadta a C++ Grand Prix kiírását, a megmérettetésre mintegy háromszázan jelentkeztek az ország minden részéről. A selejtezők után a 10 órás finálé következett, ahol a legjobb 10 csapat versenyzett az NNG budapesti székházában.



A döntőben a két csapat célja az ellenfél bázisának elfoglalása volt, ehhez egy olyan mesterséges intelligenciát kellett alkotniuk a versenyzőknek, ami figyeli az ellenfél lépéseit, és saját stratégiát dolgoz ki annak kivédésére, illetve a következő támadó lépés kitalálására. Az NNG ehhez egy játékos, méhekkel és hangyákkal illusztrált pályát biztosított a versenyzőknek. A győztes stratégiát a "the hypnotoad" csapata alkotta meg, akik egy korábbi, C++ Grand Prix győztes fejlesztővel vágtak neki a megmérettetésnek.

A győztes csapat fejenként 500 000 forintos műszaki vásárlási utalványt, a második helyezettek három darab Hermann Miller Celle ergonomikus széket, míg a harmadikak fejenként 100 000 forintos műszaki vásárlási utalványt kaptak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.