Hirdetés

Befejeződött az Xbox 360 tömeggyártása



|

A konzol webes szolgáltatásait nem kapcsolja le a Microsoft.

Hirdetés

Idővel minden jó véget ér. A Microsoft ma bejelentette, hogy bő 10 év után befejeződött az Xbox 360 tömeggyártása, nem készül több az előző generációs játékkonzoljából. A hírt természetesen Phil Spencer, a vállalat konzolos üzletágának vezetője közölte a publikummal.

Hirdetés


A blogbejegyzés alapján Spencer nem csak magára a hardverre, vagy éppen a konzolhoz elérhető 4000+ játékra felettébb büszke, hanem az Xbox Live online közösségre is. A Live segítségével mért statisztikák alapján a gamerek eddig 78 milliárd órát játszottak a konzolon, 20 milliárd órán keresztül futtattak egyéb alkalmazásokat, 486 milliárd Gamerscore-t szereztek, és 27 milliárd achievementet oldottak fel.


Spencer szerint az Xbox 360 gyártásának befejezése részben technikai okokkal magyarázható, egyre súlyosabb problémát jelentett az alkatrészek beszerzése. A konzol továbbra is jelentős játékosbázissal rendelkezik (2014 júniusáig 84 millió darab fogyott belőle, ez az utolsó publikus eladási érték), így a támogatása nem szűnik meg: indokolt esetben szoftverfrissítéseket adnak majd ki hozzá, továbbá a Live szolgáltatást sem fogja még egy jó darabig lekapcsolni a Microsoft.


(Forrás: Microsoft, Engadget)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.