Hirdetés

Befellegzett a külső Chrome szoftverboltoknak



|

A Google böngészője a továbbiakban csak a hivatalos bővítménytárból fogja engedélyezni a kiegészítők letöltését, hogy így megnehezítse meg a kártékony modulok íróinak a dolgát.

Hirdetés

A nem hivatalos forrásból érkező kiegészítők komoly biztonsági kockázatokat hordoznak, ezért a Google úgy döntött, hogy böngészőjénél a továbbiakban megtiltja a külső áruházakból, fejlesztői oldalakról történő közvetlen bővítménytelepítést. Azaz a jövőben az alkalmazás csak a Chrome Web Store-ból érkező modulokat fogja elfogadni, így a világ fejlesztői számára teljes mértékben megkerülhetetlenné válik a Chrome internetes app-áruháza, persze már amennyiben a Google böngészőjére kívánnak fejleszteni.

 



"A hackerek készíthetnek olyan weboldalakat, amelyekről automatikusan kerülhetnek fel kártékony kiegészítők a számítógépekre. Ezek az ártalmas bővítmények alkalmasak lehetnek arra, hogy titokban nyomon kövessék a weboldalakon megadott információkat, amelyeket aztán a támadók illegális célokra használhatnak fel" - vélekedett a Google.

Ezzel együtt a cég ígérete szerint a jövőben jobban odafigyelnek majd a Chrome Web Store-ba feltöltött tartalmak biztonsági szűrésére, nehogy ott valami kártékony kód megjelenhessen .

A témáról bővebben a Computerworld cikkében olvashatsz.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.