Hirdetés

Befellegzett a Nike+ FuelBandnek?



|

A vállalat elbocsátotta a mérnöki csapat nagyját.

Hirdetés

Az aktív életmódot folytatók egyik hasznos kiegészítője a Nike+ FuelBand karperec lehet, amely beépített gyorsulásmérője segítségével képes követni a tulajdonosának napi aktivitását. A termék érdekessége, hogy a gyártó saját versenyszellemében a kihívásra helyezte vele a hangsúlyt: az aktivitásért pontokat ad a termék, így rivalizálni lehet az ismerőseinkkel, amely erős motivációt jelenthet a minél nagyobb teljesítmény nyújtásához.
 

Hirdetés


Úgy tűnik a várthoz képest kisebb siker lett a termék, ugyanis a CNET beszámolója alapján a Nike elbocsájtotta a hardveres mérnöki csapat nagyját, a forrás szerint olyan 70-80 százalékos (akár 55 fős) leépítésről van szó. Az értesülésre reagálva a vállalat – számok említése nélkül – megerősítette annak hitelességét, azonban állítólag a meglévő FuelBand hardverek továbbra is fontosak, a jövőben jelentős szoftveres fejlesztések fognak történni.


Erre szükség is van, hiszen a Nike+ FuelBandhez szükséges mobilos kliensprogram továbbra is csak Apple iOS operációs rendszerre érhető el, a gyártó ugyanis valamilyen oknál fogva nem volt hajlandó eddig elkészíteni az androidos változatát. Ez rendkívül meglepő annak fényében, hogy a Gartner beszámolója szerint a 2013-ban eladott okostelefonok 79 százalékán a robotos rendszer futott, „csupán” 14 százalék volt Apple iOS-es.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.