Hirdetés

Bemutatkozott az első személyi robothelikopter



|

Külsőre egy óriási méretű drónnak tűnik az önvezető eHang 184.

Hirdetés

A Consumer Electronics Show talán legnagyobb meglepetését a kínai eHang nevű cég szállította. A gyártó "184" típusszámot kapott járműve egy személyi helikopter, a nagy méretű drónnak is titulálható eszköz egy főt és kisebb csomagját képes a levegőben szállítani. A gyártó szerint amennyiben sikerül megoldani az engedélyeztetése körüli problémákat, akkor olyan 200-300 ezer dollár magasságában még idén elérhetővé válhat a kínai piacon. Ez felettébb nehezen hihetőnek tűnik, érdemes erős fenntartásokkal kezelni az információt.

Hirdetés


A tájékoztatás szerint rendkívül egyszerű a kezelése: a tulajdonos 2-4 óra alatt feltölti az elektronos hálózatról az akkuját, a beszállás után megadja az úti célt, majd megnyomja felszállás gombot. Az eHang 184 felemelkedik, elszállítja az utast a megadott helyre. A járművet úgy tervezték, hogy szükség esetén az utas képes legyen betolni azt egy normál méretű parkolóhelyre.


Az eHang 184 alapvetően 200 kilogrammot nyom, az utas és csomag kombinált súlya legfeljebb 100 kg lehet. A meghajtáshoz használt 4× 2 darab elektromos motorja 106 kW összteljesítményt nyújt, a repülési magasság legfeljebb 500 méter. Egy töltéssel olyan 23 percet képes a levegőben maradni, a hatótávolsága nagyjából 20 km.


A fenti CGI-s videóból jól megérthető a termék koncepciója, azonban feltűnően kevés szó esik a navigációs rendszeréről, pedig enélkül semmit sem ér a hardver. Az eHang 184 nem rendelkezik manuális kezelőszervekkel, így bármilyen úti célt is jelöljön ki az utas, a szoftver nem tévedhet repülés közben vagy leszálláskor. Ellenőrzött körülmények közt természetesen könnyen megoldhatóak az esetlegesen felmerülő problémák, azonban a videó szerint az utas bármilyen helyszínt kijelölhet célként. Rejtély, hogy mi történik a leszállásra alkalmatlan területre való megérkezéskor. Az is felettébb gyanús, hogy a termék állítólagosan szinte gyártásra kész állapotban van, de a videón semmiféle élő felvétel sincs a prototípus repüléséről.


(Forrás: Geek.com)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.