Hirdetés

Bemutatkoztak a Tesla tetőcserepekbe épített napelemei



|

Ezen felül a második generációs Powerwallról is lehullt a lepel.

Hirdetés

Pénteken a Tesla és a SolarCity közös sajtóeseményre invitálta a média munkatársait, amely során a mindig népszerű Elon Musk vezényletével a Universal Studios egyik telephelyén bemutatták a Tesla tetőcserépnek álcázott napelemeit. Sajnos technikai részleteket nem kaptunk a termék kapcsán, így a várható négyzetméterenkénti ár, továbbá a megtermelhető maximális árammennyiség sem világos.


Hirdetés


A jelenlegi tervek alapján a SolarCity kínálatában a jövő nyáron bukkanhat fel az áramtermelő tetőcserép, elméletileg négyféle színben és mintázatban lesz elérhető. Elon Musk szerint az fotovoltaikus cellákkal felturbózott tetőcserepek természetesen drágábbak lesznek a klasszikus cserepeknél, azonban gőzerővel dolgoznak azon, hogy abszolút megérje kifizetni értük a felárat. Valószínűleg ezért is nem kaptunk technikai részleteket, túl korai még számokkal dobálózni.


(Fotó: Ars Technica)


Az első pillantásra ártatlannak tűnő tetőcserepeken túlmenően a Tesla bemutatta a Powerpack 2 otthoni akkuját is. Az első generációs Powerwall eredetileg 7 és 10 kWh kapacitásokban vált elérhetővé, ilyen sorrendben 3000 és 3500 dollárért, ám a nagyobbik modell forgalmazását idén megszüntette a cég.


A második generációs Powerwall csak 14 kWh teljesítményű kiadásban lesz elérhető, méghozzá 5500 dollárért, a Tesla szerint képes lehet egy egész napon keresztül energiával ellátni egy négyszobás házat. Nem csak a tárolókapacitás terén történt érdemi előrelépés, a Powerwall 2 ugyanis már beépítve tartalmazza az invertert, sokkal hatékonyabb lett a hűtése, továbbá a szoftvere intelligensen szabályozza a kimenetei közti áramdisztribúciót. Az USA-ban jövő januártól, az Egyesült Királyságban pedig februártól lesz rendelhető a Powerwall 2. Az akkura 10 évnyi, a töltési ciklusok számától független garanciát vállal a Tesla.


Érdemes megemlíteni, hogy a pénteki showműsor részben a Tesla és a SolarCity részvényeseinek szólt, ugyanis azok most november 17-én szavaznak majd arról, hogy az előbbi felvásárolhatja-e 2,6 milliárd dollárért az utóbbit.


(Forrás: Ars Technica)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.