Hirdetés

Betiltanák Franciaországban a Tor használatát?



|

Ezen felül rendkívüli állapot esetén az ingyen Wi-Fi-t is lekapcsoltatnák.

Hirdetés

Az egész világot megdöbbentett párizsi terrortámadások után a francia hatóságok érthető módon szeretnék hatékonyabbá tenni a terrorelhárítási tevékenységeiket. Ebbe beletartozik a fenyegetést jelentő személyek internetes kommunikációjának szélesebb körű megfigyelése is. A könnyen elérhető titkosítás persze alaposan megnehezítheti a hatóságok dolgát: nem csak az üzenetek tartalmáról van szó, valójában már az üzeneteket küldő személyek beazonosítása is megoldhatatlan akadályokba ütközhet.

Hirdetés


A francia belügyminisztérium már jó ideje dolgozik az ügyön, a Le Monde birtokába került belsős dokumentumok szerint drasztikus lépések is történhetnek. A beszámoló alapján januárban a parlament elé kerülhet egy törvényjavaslat, amely egyrészt teljes mértékben betilthatná Franciaországban a Tor használatát, másrészt pedig rendkívüli állapot esetén megtiltaná a megosztott és ingyenes Wi-Fi hozzáférési pontok üzemeltetését.


Az állítólagosan tervezett lépések enyhén szólva sem nevezhetőek liberális felfogásúnak, így a törvénytervezet bejelentése minden bizonnyal komoly indulatokat fog gerjeszteni a választópolgárok körében. Hab a tortán, hogy a lépések szinte biztosan nem váltanák be a hozzájuk fűzött reményeket, továbbra sem lenne nehéz feladat kikerülni a Nagy Kibertestvér látóköréből.


(Forrás: Ars Technika)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.