Hirdetés

Blokkolják Oroszországban a népszerű torrentoldalakat



|

A távközlési hatóság szerint kevesen próbálják kikerülni a blokádot.

Hirdetés

A TorrentFreak beszámolója szerint hamarosan nehezebbé válik majd az orosz warezolók élete, ugyanis a távközlési hatóság a jogvédők nyomásának engedve jövőre véglegesen be fogja tiltani az Oroszországban jelenleg legnépszerűbb 15 torrentoldal elérését. Pontos lista nincs az érintett webhelyekről, de a néhány hónapja ideiglenesen letiltott RuTracker nagy valószínűséggel köztük van.

Hirdetés


A Roscomnadzor tájékoztatása szerint a véglegesen letiltandó webhelyek listájára felkerülő domainek mindegyike folyamatosan warez tartalmakat kínál, nyilvánvalóan ebből a célból jöttek létre. Az olyan trackereknek nincs félnivalójuk, amelyek mindent megtesznek a jogvédőkkel való együttműködés érdekében.


Természetesen a netszolgáltatók blokkolását VPN és proxy segítségével is ki lehet kerülni, így pusztán látszatintézkedésnek tűnik a blokkolósdi. A Roscomnadzor szerint erről szó sincs, ugyanis a statisztikáik szerint csak a netezők 5 százaléka veszi a fáradságot, hogy a fent említett eszközökkel elérje a letiltott oldalakat.


A hatóság egyébként egy felmérést is végzett az orosz netezők körében a torrentezés motivációjának kiderítése céljából: a válaszolók 10 százaléka nem torrentezik, 37 százalékuk nem kíván fizetni a tartalmakért, 36 százalék egyéb okból tölt le jogvédett tartalmakat (például geoblock miatt nem tudják azokat licencelni), a maradék 17 százalék pedig nem tudja, hogy hol tudná legálisan megvenni a kívánt tartalmakat.


(Nyitókép: Manuel Cernuda)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.