Hirdetés

Bő 8000 főt bocsájt el a Seagate



|

Folyamatosan esnek a merevlemezek eladásai, csökkenti a gyártókapacitását a cég.

Hirdetés

Gyorsan esnek a szilárdtest-meghajtók árai, az általunk nemrég tesztelt Kingston SSDNow UV400 modell 480 gigabájt kapacitású változatát már bruttó 35 ezer forint környékén is beszerezhetik az érdeklődők. A trend természetesen egyre kényelmetlenebb helyzetbe hozza a merevlemezek gyártóit. A Seagate most kénytelen volt bejelenteni, hogy az elkövetkező 12 hónapban 8100 munkavállalójától, azaz a munkaerejének 14 százalékától válik meg.


Hirdetés


A hír valószínűleg nem érte váratlanul a dolgozókat, hiszen a vállalat még az áprilisi befektetői konferenciahívásán bejelentette a gyártókapacitásának erőteljes csökkentését. A Seagate jelenleg negyedévente olyan 55-60 millió merevlemezt képes legyártani, ezt 35-40 millióra kívánja mérsékelni a vezetőség. 2016 második naptári negyedévében olyan 37 millió darab HDD-t értékesített a cég, tavaly ilyenkor még 45,2 millió darabot sikerült eladnia.



A leépítések és átszervezések természetesen pénzbe kerülnek: a Seagate számításai szerint az idei évben olyan 62 millió dollár fog elmenni az akcióterv végrehajtására, viszont jövőre már 100 millió dolláros megtakarítást hozhat a lépés.


(Forrás: AnandTech)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.