Hirdetés

Börtönbe megy a celebek pucér fotóit ellopó hacker



|

Magát a Google és az Apple alkalmazottjának kiadva verte át a sztárokat.

Hirdetés

Andrew Helton nevét 2013-ban ismerte a világ, amikor letartóztatták 13 ember, köztük hírességek, saját ismerősei és egyéb személyek privát képeinek ellopása miatt. Az egy évvel később kirobbant "The Fappening" nevű botrányhoz nem volt köze, a megszerzett fotókat nem pakolta fel az internetre, csupán saját számítógépén tárolta, így az érintettek kiléte sem ismert.

Hirdetés

Az oregoni Helton a lehető legegyszerűbb módon verte át áldozatait, az Apple és a Google alkalmazottjának kiadva magát csalta ki tőlük jelszavaikat. E-mail fiókjaikat szisztematikusan átfésülve összesen 161 meztelen és egyéb intim képet gyűjtött be, miközben privát levelezéseikhez is hozzáfért.

A férfit tetteiért csütörtökön hat hónap börtönbüntetésre és két év pártfogói felügyeletre ítélte egy amerikai bíróság. A vád eredetileg egy év letöltendőt kért Heltonra, védője viszont arra hivatkozva, hogy a lehető legegyszerűbb adathalász technológiát használta és tettének idején mentális betegségben szenvedett, enyhítést próbált kicsikarni. Az egész ügy tanulságaként érdemes belegondolni, hogy a megállás nélkül szajkózott figyelmeztetések ellenére még a hírességek között is van, aki gyanakvás nélkül kiadja jelszavait egy idegennek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.