Hirdetés

Borult a bili a Spotify adatvédelmi szabályzata miatt



|

Több személyes információhoz kérhet hozzáférést a mobilos kliens, de semmi ok az aggodalomra.

Hirdetés

A héten frissült a Spotify adatvédelmi nyilatkozata az Egyesült Államokban, röviddel később pedig már magyarázkodhatott is miatta a zenestreamelő szolgáltatás ügyvezető igazgatója. Daniel Ek szerint a lehető legteljesebb mértékben tiszteletben tartják a felhasználók privát szféráját, az aggodalmakat az váltotta ki, hogy nem magyarázták el a változtatások mögötti szándékot.

Hirdetés


Az állásfoglalás szerint az új engedélyekkel a Spotify jövőbeli funkcionalitásainak alapjait kívánják jogi szinten megteremteni, ráadásul a felhasználók bármikor úgy dönthetnek, hogy nem engednek hozzáférést az esetleg kényesnek vélt információkhoz. Ettől függetlenül továbbra is tudják majd használni a szolgáltatást.


A hírünk írásakor Magyarországon még nem érvényes új nyilatkozatnak egyetlen bekezdése váltotta ki igazán a felhasználók nemtetszését: "Az engedélyével hozzáférhetünk a mobileszközén tárolt információkhoz, például a címjegyzékhez, a képekhez és médiafájlokhoz. A helyi törvények értelmében elképzelhető, hogy engedélyt kell kérnie a címjegyzékében szereplő személyektől az információik Spotify-jal való megosztása előtt. Az információik kezelésének céljáról és módjáról az Adatvédelmi Nyilatkozat rendelkezik".


Ek szerint olyan dolgokra kell gondolni, mint a profilfotó változtatása a mobilon lévő fotók beolvasásával. A fenti bekezdésben nem említett GPS-információk ahhoz kellenek, hogy a felhasználók közelében népszerű dalokról lejátszási listákat tudjanak összeállítani. Aggodalomra semmi ok, az új opcionális jogosultságok ellenére a Spotify nem változott az NSA kirendeltségévé.


(Forrás: The Verge, Spotify | Nyitókép: Fortune Live Media)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.